чим далі в ліс...

Jan 11, 2013 19:20

...тим більше партизанів. А я, ризикуючи нарватись на писану пулю, напишу таки чергові рефлексії ( Read more... )

рефлексії, роздуми, а нам з тобою своє робити

Leave a comment

Comments 7

nikitanik January 11 2013, 18:41:31 UTC
НМД - це настільки очевидно (те, що Ви написали) і абсолютно правильно, що просто диву даєшся, коли хтось думає інакше. Але ж думають! і причому розумні люди.
У принципі таке може бути, тобто можна собі уявити, що людей ПРИМУШУЮТЬ говорити не так, як вони хочуть. Але для цього потрібно мати абсолютно іншу державу (=державну владу), ніж ту, яку наразі мають українці.

Reply

div4ysko January 12 2013, 09:43:15 UTC
Чесно кажучи, тут і уяву не треба мати надто розвинену. Таке вже було за Польщі чи Радянської влади на території, для прикладу, Галичини.
Можливо це є одним з чинників формування своєрідного мовного скансену - прагнення довести що українська нічим не гірша за польську чи російську і на зло "їм" пронести своє. Знову ж таки, отримавши незалежність цвіт "титульної нації" (брр...) почав діяти достоту так само, як чинили з нею - цькувати. Мудро?

Reply


(The comment has been removed)

div4ysko January 12 2013, 09:50:16 UTC
Цього року буде 70 років з часу т.зв. Волинської різанини. Цікаво чи використають це в політичних іграх і хто?
З 2004 Польща здебільшого не наступає на історичні мозолі, але минулого року вже чулося і про "українську Катинь" в стосунку до харківських таборів і ще деякі закиди...
Після загибелі Качинського в Польщі активізувались щупальця "червоної зарази", запущені з Москви. Україна зараз, як осел між двома стогами - асоціація з ЄС і МС. Тож декілька болючих скандалів, щоб розставити всі крапки над "і" буде якраз на часі.

Reply

(The comment has been removed)

div4ysko January 12 2013, 12:18:02 UTC
Слушно, але ці перспективи короткотермінові і не зовсім ринкові. Росії ніщо і ніколи не завадить попри будь-які угоди мати претензії і вводити мораторії на поставки українського молока, м'яса чи будь-чого. Історія показує, що укладення угоди Росія оцінювала і оцінює як визнання її зверхності. Це не зміниться, але може боляче відбитися на незалежності чи територіальній цілісності.
Щодо розкриття талантів в російськомовній сфері - це так. Ця дорога простіша.
До ЄС Україні треба рости, але попри все там я бачу більше перспектив.

Reply


quiet_blues January 11 2013, 22:04:26 UTC
З останнім абзацом погоджуюся. Нема чого дурницями страждати - потрібно просто брати і працювати. Тоді все вийде. Як каже пан Малкович: "Українська книга має бути якісною, щоб дитина з усіх можливих вибрала її. І тоді відпадуть всі питання про її притискання української мови". От і я кажу - потрібно створювати якісний український продукт, а не списувати все на цькування.

Reply


menudo_culete March 17 2013, 09:17:09 UTC
***Всі, хто не говорить в Україні українською, а російською - росіяни***

можливо, він мав на увазі тих, хто намагається в _україні_ говорити _тільки_російською_ - як можна собі було дозволити за совка. навіть у львові.

Reply

div4ysko March 18 2013, 15:46:41 UTC
власне, видається, що пан Ілько чеше всіх під одну гребінку.
а щодо розмов тільки російською у Львові, то таке можна і зараз зустріти...і навіть дуже часто.

Reply


Leave a comment

Up