Раковая опухоль монашеского тщеславия расползается

Nov 13, 2009 22:49

Я уже писал о том как позорит православное богословие "Ужгородская Академия"

Увы, все новые монахи из России (!) покупают там фиговые листочки.

"На днях, 26 октября в заседании Специализированного ученого совета, на котором публично защищали докторские диссертации ученые-богословы из Российской Федерации: председатель Миссионерского отдела Ярославской Епархии РПЦ, первый проректор Ярославской духовной семинарии, доктор философских наук, профессор, игумен Серапион (Митько) на соискание научной степени доктора богословських наук; автор, рецензент Синодального отдела Русской Православной Церкви - Церковно-научный центр «Православная энциклопедия», секретарь редакционного совета научного журнала «Вестник церковной истории», исполняющий обязанности наместника Свято-Успенского Липецкого мужского монастыря РПЦ, кандидат исторических наук, игумен Митрофан (Шкурин) и эконом Тульской епархии РПЦ, наместник Богородичного Пантелеимонова Щегловского епархиального мужского монастиря в г. Туле, кандидат богословия, архимандрит Клавдиан (Ларьков) на соискание научных степеней докторов боголовия".

Бедные игумны. Как это они не понимают, что задокументировав таким образом свою научную, духовную и монашескую несостоятельность, они перекрывают себе архиерейские шансы.

Интересно теперь будет посмотреть реакцию "Русской линии". На мазепинца Бедя РЛ реагирует правильно. Но иг. Серапион один из любимых ее авторов. Будут ли теперь они его презентовать как "доктора богословия"?

Ректора этой лавочки спрашивает Бурлака Констянтин, студент КДС:
"Доброго дня! Які цілі ставить перед собою Ужгородська Академія и як Ви прокоментуєте слова диякона Андрія (Кураева) по відношенню до цього навчального закладу - чи варто випускати стільки богословів?

"Протоієрей Віктор Бедь:
"Щодо протодиякона Андрія Кураєва, то мушу зізнатися в тім, що особисто не відношусь до числа фанатиків і шанувальників його так званої “наукової демагогії в богослов’ї“. Хоча і вдячний йому за ту рекламу, яку за рахунок своїх сайтів він провів безкоштовно в інтересах Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія. Завдяки цьому, багато хто з тих, що не знали про нашу академію, змогли відкрити наш сайт, за електронною адресою з’ясувати питання, що їх цікавили і в подальшому вступити до нас на навчання.

"Зокрема завдяки цій діяльності протодиякона, зросла кількість абітурієнтів і докторантів з Росії. З цього роблю висновок, що багатогранна місіонерська діяльність протодиякона Андрія Кураєва може призводити і до позитивних наслідків, навіть і тоді, коли він сам цього не бажає або не очікує.
Відносно питання, чи потрібна випускати велику кількість богословів, зразу зазначу, що слід говорити саме за богословів, а не священнослужителів. Бо не кожний, хто здобув вищу духовну (богословську) світу стане священиком. А від того, що серед наших православних вірних буде більше осіб з богословською освітою (не зважаючи на те, ким вони будуть працювати), Церква Христова не програє, а тільки виграє."

Епархии, Украина

Previous post Next post
Up