arba APIE PRIVALUMUS
Privalumai būna įvairūs. Mašinos turi vienus privalumus, moterys - kitus, o vyrai - dar kitokius. Mašinos kartais būna su "visais privalumais", moterys tiesiog "su privalumais", nekonkretinant, o vyrų privalumai (hmm, kabutes dėt ar nereikia?)... O beje, prie ko čia vyrai? Apie kotletus gi ruošiausi rašyt.
Tai va, apie kotletų, keptų orkaitėje, privalumus.
1 PRIVALUMAS. Laiko taupymas - sudėjai kotletus į skardą, pašovei į orkaitę ir gali ramiai sėdėti prie kompo dirbti kitus darbus. Nei stovėti prie karštos keptuvės, nei vartyti kotletukus nereikia.
2 PRIVALUMAS. Kepimui visiškai nereikia riebalų.
3 PRIVALUMAS. Tai tiesiog labai skanu!
KOTLETAI SU PRIVALUMAIS, KEPTI ORKAITĖJE
1 kg mėgstamo mėsos faršo
2 kiaušiniai
1 svogūno galva
3 riekelės batono
2 v.š. grietinės
daug šviežių krapų ("daug" ta prasme "DAUG")
prieskoniai:
druska, pipirai,
malta ožragė,
malta saldi paprika - Batono riekeles užpilti šaltu vandeniu arba pienu, po 10 min. nuspausti.
- Svogūną ir krapus smulkiai sukapoti.
- Visus produktus gerai sumaišyti. Formuojant kotletus gerai išmušti (tikiuosi, visi žino, kam reikia "išmušti" kotletus, jei ne - klauskit - paaiškinsiu).
- Paruoštus kotletus sudėti į kepimo indą. Aš sudedu pakankamai tankiai:
<- čia gerai matosi, kiek yra "DAUG krapų"
- Kepti iš anksto įkaitintoje iki 180°C orkaitėje 20 min. Tuomet įpilti į skardą apie pusę puodelio vandens ir kepti dar 15 min.
Skanių kotletų ir daug privalumų visame kame! (Iš kur kilo žodis "kame"?)