Kotletai orkaitėje

Jun 30, 2013 01:08

arba APIE PRIVALUMUS



Privalumai būna įvairūs. Mašinos turi vienus privalumus, moterys - kitus, o vyrai - dar kitokius. Mašinos kartais būna su "visais privalumais", moterys tiesiog "su privalumais", nekonkretinant, o vyrų privalumai (hmm, kabutes dėt ar nereikia?)... O beje, prie ko čia vyrai? Apie kotletus gi  ruošiausi rašyt.

Tai va, apie kotletų, keptų orkaitėje, privalumus.

1 PRIVALUMAS. Laiko taupymas - sudėjai kotletus į skardą, pašovei į orkaitę ir gali ramiai sėdėti prie kompo dirbti kitus darbus. Nei stovėti prie karštos keptuvės, nei vartyti kotletukus nereikia.

2 PRIVALUMAS. Kepimui visiškai nereikia riebalų.

3 PRIVALUMAS. Tai tiesiog labai skanu!

KOTLETAI SU PRIVALUMAIS, KEPTI ORKAITĖJE

1 kg mėgstamo mėsos faršo
2 kiaušiniai
1 svogūno galva
3 riekelės batono
2 v.š. grietinės
daug šviežių krapų ("daug" ta prasme "DAUG")
prieskoniai: druska, pipirai, malta ožragė, malta saldi paprika

- Batono riekeles užpilti šaltu vandeniu arba pienu, po 10 min. nuspausti.
- Svogūną ir krapus smulkiai sukapoti.
 - Visus produktus gerai sumaišyti. Formuojant kotletus gerai išmušti (tikiuosi, visi žino, kam reikia "išmušti" kotletus, jei ne - klauskit - paaiškinsiu).
 - Paruoštus kotletus sudėti į kepimo indą. Aš sudedu pakankamai tankiai:


<- čia gerai matosi, kiek yra "DAUG krapų"

- Kepti iš anksto įkaitintoje iki 180°C orkaitėje 20 min. Tuomet įpilti į skardą apie pusę puodelio vandens ir kepti dar 15 min.

Skanių kotletų ir daug privalumų visame kame! (Iš kur kilo žodis "kame"?)


  

faršas, antras patiekalas, receptas

Previous post Next post
Up