кулінарне питання

Dec 16, 2009 01:44

Чим вермишель відрізняється від макаронів?

кулінарне, їдло, я вам не ти

Leave a comment

Comments 20

higher_caps December 15 2009, 23:49:22 UTC
назвою?

Reply

smugasta December 16 2009, 06:33:33 UTC
це очевидно, шукаїм глибше)

Reply


vla_sta December 16 2009, 00:35:57 UTC
Я поділяю за способом виробництва

як роблять вєрмішель?

робітник засипає у верхній бункер муку,додає туди води та забарвлювача..
Оте все калапуцається лопастями до потрібної консистенції,потім перекидається в нижній бункєр..
Нижній бункєр схожий на мясорубку за принципом дії..За ропомогою гвинта,під тиском, через певну матрицю(за форму вєрмішелі відповідає)тє тісто вже у формі вєрмішелі лізе..
Потім просушка і всьо продукт готовий..

Макарони ж цє єлітний продукт,там і справжні яйця,і мука вищого сорту і ручне приготування..
Їх моя жінка іноді готує..

Деякі поділяють ці два види за товщиною..
Якщо тоненькі-то вєрмішель,більш товсті-макарони..

Ще деякі,взагалі макаронами вважають тількі ті що зварені до напів-готовності тіпа по-італійські..

Reply

ldoroshe December 16 2009, 03:33:09 UTC
то шо ваша жінка готове - то називається домашня лапша.

Reply

vla_sta December 16 2009, 03:36:10 UTC
нехай буде так..
Я на назві макарони не сильно наполягаю..

Reply


diversey_ua December 16 2009, 01:35:58 UTC
не знаю, тут в італійських магазинах продають vermicelli - похожі на спагєтті, просто трохи тонші
і судя по коробках - состав мало відрізняєцця (хотя канєшно з домашньой лапшой не зрівнять)

а шо кстаті ви маєте ввиду коли кажете "макарони"?

Reply

smugasta December 16 2009, 06:31:33 UTC
я макарони кажу лиш коли вони по-флотськи)))
тому й зацікавилась)

Reply


ldoroshe December 16 2009, 03:32:37 UTC
це як чим хуй відрізняється від статевих органів - просто назва одного з.
макарони це те саме шо паста - мучні вироби що варяться у воді і зазвичай без начинки - спагетті, тальятелле, фарфалле, канотелле, вермічеллі і прочі-прочі. в Італії нараховують біля 600 різновидів цьої прекрасної страви, так шо ясно шо не попробувавши розібратися складно.

Reply

vla_sta December 16 2009, 03:37:56 UTC
і вєрмішель роблять на макаронних фабрика..От!

Reply

smugasta December 16 2009, 06:33:01 UTC
тобто вермишель це загаль назва, але макарони це назва конкретної вермишелі? чи навпаки?

Reply

ldoroshe December 16 2009, 07:20:35 UTC
макарони - загальна, вермішель - конкретний вид

Reply


kanja_bibrka December 16 2009, 06:21:48 UTC
Макорони з трубкою всередині, а вермішел нє. Карочє, якщо нею можна мильну бульбашку видути, то значить макаронина. А як просто патичок - вермішель.

Слово вермішель, до речі, походить від лат.верміс - червяк. Смачного.

Reply

smugasta December 16 2009, 06:34:04 UTC
ага, ясно)

Reply

якщо нею можна мильну бульбашку видути higher_caps December 16 2009, 09:07:29 UTC
діти підказали :)))

Reply

a235 December 16 2009, 11:58:04 UTC
оо, правильно) тільки макарони зазвичай короткі й дути ними не зручно. а ще вони зроблені без додавання яйця.

а вермішелі - це просто тоненькі палички. й хоч вони черваки, макарони мені більш на них подібні)

Reply


Leave a comment

Up