Leave a comment

Comments 10

alla_g September 22 2013, 18:03:21 UTC
«вивалашити» - каструвати.

Reply

chita_i September 22 2013, 18:08:17 UTC
Дякую. Тоді влучно помічено. )

Reply


smijana September 22 2013, 20:24:28 UTC
Недобрий жарт зіграла з нами доля..
(Л.Костенко)

Дуже цікаво, дякую.
Все вірно написано, читаєш - і зі всім погоджуєшся.
..проте я все одно не можу зрозуміти - що, якщо коротко, хоче сказати О.З.?.. Що з боку Лесі було щось більше ніж просто дружба або просто закоханість?.. - так кохання взагалі-то і є великою дружбою насамперед, плюс міжстатева "хімія" і тяжіння, принаймні для мене це очевидно. Кохати = бажати щастя людині яку кохаєш, не всі таке можуть реалізувати на практиці..
Що то не був "трикутник"? - але для цього треба було би аналізувати не Лесині почуття, а Мержинського.. адже у Лесі не було двох коханих на той час, як я розумію.

Reply

chita_i September 22 2013, 21:11:15 UTC
Треба буде почитати біографію Мержинського, я просто навела цитату. Нічого не знаю.

Reply

smijana September 22 2013, 21:39:14 UTC
Та воно і неважливо.. бувають такі складні стосунки що ніякий лист не пояснить. Буває час коли колишні почуття ще не згасли, а нові прийшли.. коли в одних більше душі і розуму, а в інших плоті і ідеалізації, чи навпаки.. буває, людина заплутується в собі і у тих до кого має почуття, такі клубки можуть бути складні.

Мені стосовно почуттів дуже подобаються слова з білого вірша Василя Голобородька: "..коли тебе хтось полюбив, то це свідчить не про те що ти маєш якісь переваги над кимось, але про красу душі того хто тебе полюбив".

Reply

chita_i September 22 2013, 21:46:47 UTC
...дуже подобаються слова з білого вірша Василя Голобородька: "..коли тебе хтось полюбив, то це свідчить не про те що ти маєш якісь переваги над кимось, але про красу душі того хто тебе полюбив".

Так, мені теж ці слова подобаються і я з ними погоджуюсь повністю.

Reply


tin_tina September 22 2013, 20:27:23 UTC
Ох, шановна Чіто... Достукаєтесь :-) Мені от вже за цілком мирну статейку про Л.У. дісталося на горіхи.

Reply

chita_i September 22 2013, 21:09:49 UTC
Як я пропустила саме цікаве? А де ж ті горіхи? Давайте їх тепер бити-лущити! Крім того, я й самої статті не читала. А мені обіцяли! Дайте хоч посилання! Та ті феміністки в більшості своїй мадами поганого характеру, можна було сподіватись. Чи це якийсь інший випадок про який я не знаю? Я не розумію, як з вами можна битися! Це ще треба вміти!

Reply

tin_tina September 23 2013, 06:40:42 UTC
Чому ж не можна? Я ніколи не вміла вести дискусію з людьми, які "і так все самі знають наперед". Стаття отут http://feminism-ua.livejournal.com/919564.html, на щастя, більшість дописувачів - цілком адекватні люди, а в feminist-ках вона і взагалі пройшла зовсім спокійно. Ну а тут... Я, чесно кажучи, побоювалася знову сварки на тему "чи сумісні фемінізм та націоналізм", але, як бачите, декого цікавило інше.

Reply

chita_i September 23 2013, 15:49:08 UTC
Я, чесно кажучи, побоювалася знову сварки на тему "чи сумісні фемінізм та націоналізм", але, як бачите, декого цікавило інше.

Я з цього приводу ще наведу цитату Забужко, а поки опублікую наступний допис з цитатою що "підводить" до теми.

Reply


Leave a comment

Up