Про Луценка та євроінтеграцію

Oct 01, 2013 19:06


Прочитала статтю Юрія Луценка "Ми - українці європейського походження". Дала б на неї посилання, але не знайшла в Інтернеті. Я її в газеті прочитала, яку роздавали біля метро.
Стаття мені сподобалась. Чітко, грамотно і дотепно проведено думку, з якою я згодна на 100%: євроінтеграційні ініціативи Януковича продиктовані виключно його бажанням "захистити монопольне право Межигірської Сім’ї на пограбування України від зазіхань Кремля". Європейцям треба продемонструвати, що вони підписують угоду "не з Януковичем, а з мільйонами європейців українського походження".

Ще в тій газеті, крім статті Луценка, була інфографіка, яка демонструвала переваги вступу до ЄС. Їх справді багато, але я думаю, що от саме вступати до ЄС нам якраз не обов’язково, бо не все, що вони від нас вимагають, є для нас прийнятним. Для захисту від Росії достатньо й асоціації та зони вільної торгівлі. Тому угоду про асоціацію має бути підписано. Це нині завдання №1. Завдання №2 - переобрати президента на такого, якого в разі чого буде простіше усунути від влади, ніж Межигірську мафію. Тут я з Луценком знову повністю згодна.

Зараз, мабуть, в мене полетить каміння, але кажу відверто: Луценка я поважаю. І не треба тут мені казати про всі його минулі гріхи на посаді міністра МВС. Не гірше від вас це знаю. Янукович не люстрував ментів і не замінив їх донецькими. Сьогоднішні наші кати в погонах - ті самі, що були за Луценка.
Виходжу з того, що після тюрми він змінився, і маю підстави так вважати. На сьогоднішньому етапі я йому довіряю. Ідеальних людей нема, але Луценко зараз поводиться як чесна людина. У нашій державі це вже дуже і дуже багато.

Щоправда, у тій статті мені не сподобалась одна його фраза: "Завдяки рішенню Януковича, проголошеному в Європейському суді, я не балотуюся в президенти". Виходить, якби не судимість - балотувався б :( Тобто, відтягав би голоси у більш прохідного кандидата, був би то Кличко чи Тягнибок. Тут ще треба врахувати, що без відсидки популярність Луценка - просто колишнього міністра МВС - була б значно нижчою, ніж вона є зараз. Тобто - ніяких шансів на перемогу, лише відтягання голосів :(

Зараз "Третя республіка" починає "ЄвроТУР", під час якого активісти по всій Україні роздаватимуть українську і європейську символіку і агітуватимуть за Європу. Вважаю, ці ініціативи варто підтримати.

луценко, європа

Previous post Next post
Up