У Львові презентовано фільм про "довічника" Володимира Панасенка (ФОТО, ВІДЕО)

Sep 19, 2013 19:53

image Click to view



17 вересня 2013 року у Львові, у прес-центрі ЗІК, відбулася презентація фільму "Засуджені довічно: Володимир Панасенко" - про людину, яку на все життя запроторили за грати як замовника злочину, до якого він насправді непричетний. Йдеться про підрив машини директора ринку "Шувар" Романа Федишина, що стався у 2006 році у Львові. Внаслідок вибуху ( Read more... )

львів, правозахист

Leave a comment

Comments 13

walter_kim September 19 2013, 18:34:42 UTC
Шановна Оленко, дуже цікаво - перечитаю, передивлюсь.
В нас в Росії відроджена радянська традиція писати політв'язням листи, поздоровляти їх з Днем народження, з різними святами, посилати їм книжки тощо. А чи жива така традиція в Україні, і якщо так, то де знайти тюремні/табірні адреси засуджених?

Reply

bilozerska September 19 2013, 18:43:52 UTC
Політв’язнів (звісно, не таких відомих, як ЮВТ) зазвичай підтримують їхні невеличкі спільноти. На сайтах і групах цих спільнот я пару разів бачила адреси. Загалом, у нас не настільки розвинена ця традиція, як у Росії. Можливо, тому, що політв’язні у нас - відносно нове явище.

Взагалі, гарна ідея. Я звернуся до КВП, скажу, хай вивісять у себе на сайті адреси тих в’язнів, які хотіли б, щоб їм писали.

Reply

ext_2193016 September 28 2013, 14:40:11 UTC
це насправді дуже необхідно

Reply


anonymous September 19 2013, 19:16:54 UTC
Чому наші судді і прокурори так знущаються над нами? Невже совість не мучить потім за такі вчинки? Невже великі гроші так можуть затьмарити розум? Можна спробувати зрозуміти багато речей, але запроторити невинного на довічне! Це вже за межею!!!

Reply

bilozerska September 19 2013, 19:30:03 UTC
Люди з совістю на цю роботу не йдуть. Профнепридатні.

Reply


довічне anonymous September 20 2013, 14:14:33 UTC
цікава переписка у коментарях! Невже , Олено, Ви насправді впевнені, що серед суддів не відшукати хоча б одного-двох порядного і чесного!? Знаю молодих юристів- розумних і порядних, які хотіли б стати хорошими суддями... Виходить, що вони що, всі до одного залежні від СИСТЕМИ!? і порядному, правильному юристу- туди не можна!

Фільм про Панасенка - дуже переконливий. Повністю все зрозуміло- людина сидить на довічному, бо комусь це потрібно, вигідно. Хтось так захотів, щоб саме він сидів. Цікаво, скільки це коштує - відправити на довічне невинуватого?
Без вини - на довічне!? Що ж це за особи були суддями у справі? Їх людьми не можна назвати- нелюди продажні!

Дякуємо за те, що ви піднімаєте такі болючі теми, відкриваєте людям очі. Адже всі думають, що на довічне попадають лише маньяки, серійні вбивці і ґвалтівники.

Reply

Re: довічне anonymous September 20 2013, 14:58:23 UTC
Ви знаєте - я погоджуюсь з Вами. Багато молодих, розумних прагне стати суддями. Але з роками вони чомусь стають черствими, у них зникає почуття відповідальності за людські долі, це уже все сприймається просто як рутинна робота. Чомусь забувають судді про те, що за кожним рішенням і вироком доля людей. Але почуття відповідальності і справедливості повинні бути завжди і понад усе. Бажаю успіхів у боротьбі за Правду і Справедливість!!!

Reply

Re: довічне bilozerska September 20 2013, 17:24:20 UTC
Система їх ламає. Спочатку, може, і хочуть бути справедливими, а потім або стають такими, як усі, або змушені йти з цієї роботи.

Reply


anonymous September 21 2013, 04:27:10 UTC
Цікаво, як Вам вдолося презентувати цей фільм, ще й у Львові!? Судячи з інтернетських новин, тему Шувару піднімати не можна! Байдуже, що посадили невинуватого. Робиться все, щоб справу Панасенка не ворушили: http://galinfo.com.ua/news/142314.html
Така сама ситуація була при слідстві - не можна було говорити нічого позитивного про Володимира - "хочеш бути співучасником!?" ( так залякував свідків слідчий). Всі ми люди, маємо близьких і рідних, тому інстинкт самозбереження спрацьовував.
п.Білозерська, Вам не страшно?

Reply

bilozerska September 21 2013, 20:15:53 UTC
Нічо, до Києва не дотягнуться :)
І взагалі, робота у нас така, будемо занадто боязкими - нічого не зробимо.

Reply


вася anonymous September 21 2013, 09:47:59 UTC
Класна фотка,що старий Кендзьор вже непотрібний Крісман,правильно знайшла собі молодого,

Reply

Re: вася anonymous September 21 2013, 10:51:35 UTC
А молодого - це кого? Діденка?
Та так виглядати як Кендзьор у 72 роки - дай Бог кожному. Шкода, що не бачу Вашу Вася фото, але чомусь думаю, що фігура у Кендзьора мабуть краща від Вашої.

Reply

anonymous September 21 2013, 17:38:16 UTC
Ти, Васю, мабуть не на ту сторінку потрапив зі своїми дебілкуватими коментарями.

Кендзьор може й не молодий, але тебе,Вася, дурного зі злим твоїм язиком - точно переживе.
Бачу щодня раненько його на стадіоні.
Минулої зими зустрчав його з купою онуків в горах - усі на лижах!

Reply


Leave a comment

Up