Про EX.UA, владні сайти і мережевих ховрашків

Feb 01, 2012 20:29


Сайт, звісно, піратський. Але схема - та ж сама, що з футболками від ProstoPrint: влада чіпляється до чогось, що на Заході вважається серйозним правопорушенням (за піратів, наприклад, там не заступаються), і під маркою боротьби з цим намагається ще що-небудь нам заборонити.

Щодо піратського контенту: поки Україна не наздогнала за розвитком країни Західної Європи, він, на жаль, потрібен нам, як повітря. Якщо ми не будемо використовувати на шару те, що є у цих країн зараз, ми їх ніколи не наздоженемо. Тому, якщо світ бореться з піратством - треба і нам боротися, але розумно. Одна річ - скачати фільм чи програму для власного користування, і зовсім інше - використовувати це для бізнесу. З останнім таки слід боротися.

Але головне ось що: влада крадіїв і бандюків не має морального права ловити і карати когось за перехід дороги не в тому місці.

Неприємно мені, звісно, що ментівсько-президентські сайти кладуть через якийсь там файлообмінник. Де були наші любі хакери, коли саджали Тимошенко, Луценка, Аню Сінькову, Сергія Костакова, запорізьких сталіноборців, васильківських і харківських "патріотівців", коли вбили Індила і Карпиленка, коли знищили "ПростоПрінт", врешті-решт?

Ні, я все розумію. На політику більшості людей начхати. А закриття відомого файлообмінника б’є по особистих інтересах великої кількості "мережевих ховрашків", і вони починають огризатися у бік влади. І враховуючи їхню кількісну перевагу - успішно огризатися.

Страшний звір мережевий ховрашок! Є шанси, що найближчим часом у Росії впаде режим Путіна. Політичні оглядачі роблять силу-силенну припущень, чому цей режим, що здавався непохитним, раптом захитався, і т.д. Так ось - якщо режим Путіна справді впаде, то це станеться не тому, що він підривав будинки з власними громадянами, убивав журналістів, не тому, що проти нього щомісяця бунтувала жменька відчайдухів на Тріумфальній, не тому, що знаходилися опозиційні політики і журналісти, які казали про нього правду. Не тому, що сфальсифікував вибори, врешті-решт. Путін впаде навіть не тому, що посадив практично довічно олігарха Ходорковського - а тому, що посадив на 15 діб блогера Навального - такого ж "мережевого ховрашка", як усі, тільки більш розкрученого. І решта ховрашків трошечки огризнулися.

Повертаючись до наших реалій - загалом, те, що відбувається, мені дуже подобається. Владі і ментам показують, що вони насправді ніяка не влада, а лише велика банда. Банда накоїла комусь кривди - їй по можливості роблять кривду у відповідь. І не треба посилатися на те, що владні сайти потрібні комусь (журналістам тощо) для роботи. Вулиці ще більше потрібні для проїзду транспорту. Але коли влада доводить людей, і збирається величезний натовп, то він ці вулиці перекриває. І нічого, всі розуміють, що треба ж якось із владою боротися.

Приємно, коли хамовладу принижують, а вона нічого не може з тим вдіяти. Бо левів, ведмедів чи вовків можна посадити у зоопарк. А ховрашки непереможні.

путін, мєнти, інтернет

Previous post Next post
Up