Кіреєв виніс обвинувальний вирок Януковичу. Чи скасує його апеляційний суд?

Oct 11, 2011 21:05


Сьогодні Юлію Тимошенко засудили до 7 років позбавлення волі.

Порівняно небагаточисельний (десь, думаю, пара тисяч людей) мітинг протесту був розділений на окремі групи міліцією, якої було набагато більше. Цілий день то там, то тут виникали дрібні локальні сутички з «Беркутом». Люди вийшли на проїжджу частину, але «Беркут» їх звідти дуже швидко витіснив і взяв усіх в оточення.
Коли став відомий вирок, біля входу у двір, де знаходиться Печерський суд, була масова штовханина протестувальників з «Беркутом». У міліціянтів летіли яблука і пластикові стільці. Як результат - травмовано свободівця Едуарда Ігольнікова і одну дівчину (наскільки я зрозуміла, вона постраждала внаслідок того, що «беркути» збили конструкцію, на якій вона стояла), затримано і відвезено до Шевченківського райвідділу на Герцена, 9 як мінімум, трьох людей: Сергія Савицького, Миколу Семенюка і КУПРівця Сергія Мельниченка.

Це факти. Тепер спостереження і висновки.

По-перше, міліція. Я вже не пам’ятаю, коли востаннє бачила стільки міліції в одному місці. І «Беркут», і «Барс», і казна-хто ще. На даху бачили снайперів, я, здається, навіть сфотографувала одного. Менти бігали туди-сюди, оточували людей, ще й СБУ напередодні попередила про можливі теракти (щоб люди боялися збиратися) - відчуття було огидне. В сенсі, соромно за країну.

По-друге, голі дівки з одного відомого бізнес-проекту. Їхніх фото з принципових міркувань тут не буде. Мою позицію з цього питання див. тут, в т.ч. у коментарях:
http://bilozerska.livejournal.com/323726.html

Вони видерлися топлес на козирок ЦУМу (там, де «ЦУМ» написано) з гаслами «Ю і Я - одна *уйня», «Увімкніть мозок» тощо. Мета та сама, що і у заяви СБУ: щоб біля Печерського суду було менше людей. Обивателю і так властиво витріщатися на голих дівок, а на мітинги не ходити, щоб не відчувати себе лохом, адже політики давно про все домовились, а ти, як лох, безкоштовно будеш допомагати їм себе грабувати. От дівчатка зайвий раз і нагадали їм про це, зіграли на цій властивості.

Обиватель, до речі, міркуючи так, має повну рацію. Але ж у тому і штука, що виходити на мітинги все одно необхідно.

Тепер, нарешті, щодо Тимошенко. Спочатку були заклики О.Данилюка: ця влада окупаційна, отже, Юля є військовополоненим, на війні своїх не здають, тому, чоловіки, станьте у перші лави і будьте готові дати відсіч провокаціям з боку працівників міліції. Турчинов теж патетично закликав не віддавати нашу Юлю.

Але, коли я поспостерігала штовханину людей з «Беркутом» - з’явилося стійке враження, що основні зусилля для звільнення Юлі прикладаються не тут. А десь там, де «труть» і торгуються. Мій прогноз - апеляційний суд скасує цей вирок. Бо інакше Янукович автоматично стає виїзний лише в Росію і Білорусь. Ну, може, ще в Абхазію.

Річ у тім, що Європа зовсім не зацікавлена в тому, щоб приймати нас до себе. І Янукович дав їм для цього чудовий привід, шикарну відмазку: а у вас же політрепресії! З політрепресіями у цивілізований світ не беруть. Янукович підставився, але й європейські лідери підставились: адже відпустити на волю Тимошенко значно легше і простіше, ніж, приміром, подолати корупцію, контрабанду, піратство і підвищити життєвий рівень населення. Ви не хотіли нас через ув’язнену Тимошенко? Ось, вона на волі, приймайте тепер :)

Вирок - неймовірно суворий. По-перше, суд майже ніколи не дає стільки, скільки просить прокуратура. А тут - дав.
По-друге, ну і Юля! Керувала державою так само обережно, як я зараз, за влади Януковича, веду блог - скільки не шукали, не змогли пришити не тільки жодної крадіжки, а взагалі жодного реального порушення і змушені були застосувати ідіотську, явно політичну статтю про перевищення повноважень. За перевищення повноважень оголошують догану, максимум - звільняють з роботи, але не дають 7 років.

Чому ж Тимошенко досі не виправдали, причому повністю? Зовсім не тому, що Кірєєв не любить жінок, і не тому, що після всіх цих судів Янукович не міг наказати йому її виправдати. Все він міг. І навіть не тому, що у нас прийнято не виправдовувати людей, які вже сиділи в СІЗО (якщо людина вже зовсім ні в чому не винна, їй дають стільки, скільки вже відсиділа, і відпускають).

Просто не домовився ще Янукович - чи то із Заходом, чи то з Росією, чи то з самою Тимошенко («Ми тебе відпускаємо, а ти сиди тихіше за Ющенка»). А коли домовляться, то оформлять цю домовленість юридично у вигляді рішення Апеляційного суду. І Юля вийде на волю. І про що хто б з ким не домовлявся - вона все усім пригадає.

P.S. Я зовсім не в захваті від Тимошенко. Але, скажу чесно: я готова привести її до влади хоча б для того, щоб побачити нинішню команду у тюрмі. Гадаю, Юля з цим добре впорається.










"Беркут" витісняє людей з проїжджої частини









Журналіст Артем Скоропадський




















Журналіст Мустафа Найєм



Когось затримують















З того боку мітингуючі розхитують автобус





Снайпер :)



Мустафа Найєм і Тетяна Чорновіл


















Катерина і Поліна




Сцена. Виступали переважно О.Турчинов та О.Данилюк



Нардеп Андрій Павловський. Коли почалася сутичка з "космонавтами", він був у першому ряду




Початок сутички з "Беркутом" (одразу після оголошення вироку)















Я на тлі масових заворушень (зняла себе сама у скло міліцейського автобусу :))



Виїздить автозак з Тимошенко













image Click to view



тимошенко, бєспрєдєл, мєнти, суд

Previous post Next post
Up