Затримано ще двох "патріотівців"

Oct 12, 2011 10:43





Як повідомляє сайт Соціал-Національної асамблеї, у Харкові затримано двох активістів Організації “Патріот України” та Соціал-Національної Асамблеї - Ігора Михайленка та Віталія Княжеського. Їх перевели у підозрювані у справі стрілянини біля харківського офісу і затримали. Стає очевидно, що українофоб, що відкрив стрілянину, - заодно із репресивними органами і діяв згідно їхнього плану. Він зараз проходить у справі як постраждалий.

(Хто не пам’ятає цю історію, - діло було так. Відомий Інтернетний українофоб полаявся на форумі із членом організації "Патріот України", і націоналіст запросив українофоба прийти на харківський офіс "ПУ". Той справді прийшов, певніше, не прийшов, а увірвався і одразу відкрив стрілянину з травмата по хлопцях, що були у приміщенні. Поранив кількох, після чого хлопці сильно його побили. За часом цей інцидент співпав із початком переслідувань активістів ПУ і СНА у Василькові та Києві - О.Б.)

Інформація для ЗМІ щодо арешту Ігоря Михайленка та Віталія Княжеського

Вдень, 11 жовтня були безпідставно заарештовані двоє активістів Організації “Патріот України” -Віталій Княжеський та Ігор Михайленко. Їх звинувачують у замаху на вбивство. Наразі вони перебувають в ІТТ міста Харкова.

Нещодавно, 23 серпня, ввечері, на Харківський офіс Організації намагався вчинити напад невідомий, озброєний автоматичним пістолетом ФОРТ-12Р із гумовими кулями.

Почалось все з того, що нападник, на вулиці, біля офісу “Патріоту України” зустрів Ігоря Михайленка. Погрожуючи зброєю невідомий затягнув його у двір. В цей час на галас дівчини, яка проходила поруч і бачила ситуацію,зреагував дідусь-вахтер, який і покликав на допомогу. Віталій Княжеський почувши крики чергового вибіг у двір і одразу отримав кулю в груди, потім ще дві. Схопивши перше що попалось під руку, поранений Віталій кинувся до нападника. В цю мить Ігор спробував повалити невідомого на землю, за що отримав постріл впритул. Не зважаючи на поранення хлопці змогли повалити “гостя” на землю і вибити в нього зброю. Після приїзду міліції їх забрала швидка до інституту невідкладної хірургії. Діагноз лікарів - розірвані м’язи шиї у Ігора Михайленка та три кульові поранення в царину серця і поранення в руку навиліт у Віталія Княжеського.

За даним фактом міліцією було порушено кримінальну справу, у якій Ігор та Віталій проходили як свідки. З першого погляду було чітко зрозуміло, за перебігом справи - той хто нападав повинен був стати звинуваченим, а Михайленко та Княжеський потерпілими. Втім, вийшло зовсім інакше. На тлі останніх подій справа мала політичний присмак. Вона вписувалась у схему репресій СБУ проти українських патріотів. Особа нападника також свідчила про це. Ним виявився бізнесмен, власник справ в Криму, Москві та Харкові і за сумісництвом затятий українофоб - Сергій Колеснік.

Справу через деякий час було передано до Головного Управління МВС України. Слідчим став Валерій Легецький, відомий “похованням” справи про зникнення журналіста Климентьева. Раптом виявилось що Михайленко та Княжеський звинувачуються у замаху на вбивство. Cуспільно небезпечний нападник перетворився на невинну жертву.

За новою версією слідства нападник був позаштатним журналістом видання Аналітик.UA і збирав інформацію про діяльність ХОГО Патріот України . 11 жовтня він начебто домовився в інтернеті про зустріч з одним із членів організації. Ігор Михайленко був першим хто зустрівся з озброєним журналістом. За версією слідчого Легецького, 60-кілограмовий юнак сам затягнув 120-кілограмового,озброєнного журналіста. У дворі ж його, на переконання слідства, вже чекав Віталій Княжеський з підготовленим молотком. У постанові про порушення кримінальної справи на хлопців слідчий зазначає, що вбити Колесніка Ігорю та Віталію не вдалось тільки через своєчасне надання медичної допомоги. Весь абсурд ситуації є в тому що першу медичну допомогу надали саме хлопці.

У п’ятницю, 13 жовтня, у Харкові повинно відбутись судове засідання щодо обрання запобіжного заходу затриманим патріотам.

Стає очевидно, що українофоб. що відкрив стрілянину заодно із репресивними органами і діяв згідно їхнього плану. Він зараз проходить у справі як постраждалий.

Організація "Патріот України" та Соціал-Національна Асамблея впевнені, що це є цілеспрямоване продовження політичних репресій із боку СБУ та МВС.

Прес-служба Соціал-Національної Асамблеї
Прес-служба Організації "Патріот України"

репресії, харків, патріот україни

Previous post Next post
Up