Сюжет про вбивство у Семиполках. Частина 1 (відео, фото)

Sep 22, 2011 01:02


Не пам’ятаю, друзі, чи я вам казала, але зараз я активно займаюся історією, що сталася у Семиполках. Ви пам’ятаєте, там доведений до відчаю чоловік убив майора міліції і зараз сидить, а все село, у якому міліція провела справжню зачистку, стало на його захист. Солідарність людей, не залучених у політичне життя, солідарність, викликана інстинктивним почуттям справедливості, завжди радує. У наш час це дороге і рідкісне явище.

Ми з Коханівським і Круком з’їздили туди, поспілкувалися з людьми, побували на зустрічі керівництва обласної міліції з бунтівними селянами. Міліція намагалася, ясна річ, забалакати ситуацію і піти від суті проблеми - міліцейської сваволі і звірств, і ледь що - посилалася на прокуратуру, яка нібито все розслідує і розбереться. Це було ще минулої суботи. Я зробила трохи фото і збиралася написати звичайний репортаж, а відеокамеру прихопила із собою скоріше як допоміжний засіб. Але ще у Семиполках зрозуміла, що це треба ПОКАЗУВАТИ. Тому зараз потроху монтую великий відеосюжет, і першу його частину вже готова вам показати. Це загальне введення у ситуацію та інтерв’ю з мамою затриманого Віталія Запорожця - майже без скорочень, бо не піднялася рука. Скоро будуть і наступні, не менш цікаві частини сюжету.

Проблема серйозна, тому прошу про максимальне розповсюдження відео.

image Click to view





Віталій Запорожець (ліворуч) був мисливцем




Маленький Віталік з братом Володимиром і батьками (фото з архіву матері)




Будинок культури у Семиполках, де відбулася зустріч селян із керівництвом міліції, і оголошення про цю зустріч




Підтримати семиполківську громаду приїхали мешканці Княжичів на чолі з правозахисником Сергієм Мартіяном. Вони привезли із собою фотоплакати, на яких жінки побиті, а у Мартіяна прострелена нога. Як вони розповіли, це зробили перевдягнені у цивільне міліціонери, найняті для силового вирішення земельного конфлікту.




Міліція. Доповідає В.о. начальника ГУ МВС України в Київській області Юрій Спаський.




Виконуючий обов’язки начальника Броварського райвідділу міліції підполковник Олешко Олег Павлович






У міліції заявили, що скарг на вбитого майора Симоненка не надходило. У відповідь одна з мешканок продемонструвала документи, які, за її словами, свідчать про зворотнє - скарги були, але на них приходили відписки.





Ця жінка - дочка міліціонера. Каже, якби її покійний батько побачив той бєспрєдєл, який чинили його колеги у селі, він би помер від інфаркту.




Ця бабуся сховала у себе Віталія Запорожця після вбивства. Коли вона встала і сказала: "Я - та жінка, що приютила Запорожця", зал вибухнув шаленими оплесками, і цим все сказано.



Місцева учителька, якій погрожували, що за те, що вона виступає на захист Віталія, її сину підкинуть наркотики.









Мати затриманого, Наталія Запорожець, хвора на цукровий діабет і ще кілька хвороб, у розгромленій міліцією квартирі.



Ліки пані Наталі



Пасок від подарованого Віталію бінокля. Бінокль, як і багато чого іншого, вкрали при обшуку

ДРУГА ЧАСТИНА ВІДЕО - ТУТ:
http://bilozerska.livejournal.com/514918.html

семиполки, бєспрєдєл, мєнти

Previous post Next post
Up