Äggsubstitut? - Bröd! Kärlek! RÅSA!

Oct 21, 2007 11:47

Det kan vara kul att pensla bröd med ägg. Brödet blir glansigt och så fastnar linfrö/havreflingor/sesamfrö/din mamma bättre. Men ägg är styckvaror och det är inte alltid man vill wastea en hel frukost på lite brödglans. Klart man kan spara resten av ägget, men det är inte hellr alltid en bra lösning. Så jag undrar, vet ni vad man kan pensla bröd ( Read more... )

Leave a comment

Comments 7

reallyreally October 21 2007, 10:17:04 UTC
ICAs förslag på annat att pensla med. Står inget om effekten, dock! På vegan.nu verkar man mest föreslå att pensla med vatten om man vill lägga på linfrö etc, eller soyagrädde på bullar och så. Smält margarin såg jag också föreslaget på någon sida. Och här finns ett recept på "brödglans" på allergimat.com.

Alltså, jag vet att du kan googla själv, men jag tycker det är så kul att leta upp info :D Hoppas det är något som funkar!

Gnh... bröd med fetaost! Jag kan tänka mig att använde den oöppnade fetaosten i kylen till just det. Ris/quinoa/bulgur har jag aldrig prövat att ha i... intressant!

Reply

swussian October 21 2007, 10:46:13 UTC
Ris/bulgur/quinoa har ungefär samma effekt på bröd som att ha frön i, fast mer konsistens än smak. Kan vara bra om man har rester som inte räcker till en hel portion eller som man inte vill ha eller så. Jag tror det går att mosa i potatis också.
Ja gillar bröd-rock'n'roll =)

Reply

dancing_moon October 21 2007, 10:51:27 UTC
Potatis är fina grejer i bröd, gör det mindre smuligt och fuktigare. Ungefär samma effekt som fett

Reply


dancing_moon October 21 2007, 10:30:52 UTC
Mjölk gör att bröden blir ganska mjuka, de får lite mer färg men blir inte direkt glansiga. Det är väldigt bra att pensla pajkanter med mjölk, minskar risken att de torkar ut!

De andra har jag inte direkt prövat, hade något indiskt recept som skulle penslas med skirat smör, men det stod att man kunde ersätta med olja. Det fungerade ju, fast de bröden var tunnare och frasigare än en limpa, så jag vet inte om effekten blir riktigt densamma.

Annars kan man ju slänga ner äggulan i brödet? Skadar aldrig ;)

Reply

swussian October 21 2007, 10:49:10 UTC
Mina empiriska studier med primärt vattenbaserad pensling har lett till bröd som är vidbränt där jag penslat och ingenstans annars. Men det kanske är jag som är defekt. Fett vet jag inte riktigt om jag testat. Ska leka med nångång =)

Reply


Du är kul du! anonymous March 9 2008, 08:50:42 UTC
Som vanlig anonym medborgare hittade jag just till er community.
Fasen vad du skriver roligt. Jag har nu gjort ett Worddokument som heter "Kul inlägg" och du blev först på plats. Har du funderat på att bli journalist? Du skulle bli välläst det är jag övertygad om!!!
Ha're
/Lotta B

Reply


Yoghurt anonymous August 27 2008, 17:04:30 UTC
Yoghurt eller filmjölk utspätt med lite vatten = supergott och fint

Reply


Leave a comment

Up