REFERENDUM

Nov 09, 2014 18:52

сьогодні вперше волевиявився у каталонії, сходив і проголосував за незалежність. а вчора вночі гуляли з павлом та оленою вуличками кадакесу і натрапили на майстерню художника, що у ту пізню пору працював. ми дивилися через вікно на його роботи і врешті помітивши нас, він запросив усередину. виявився німцем, що вже 20 років мешкає в каталонії, а ( Read more... )

каталонці, незалежність, каталонія, україна, барселона, революція

Leave a comment

Comments 7

brovary84 November 10 2014, 11:51:44 UTC
А Ви маєте вид на проживання (чи як це там називається)? Бо в Японії, наприклад, іноземцям на вибори ходити немає чого..

Reply

batacat November 10 2014, 12:20:07 UTC
так, в мене дозвіл на проживання і зазвичай він не дає жодного права голосувати, але каталонський уряд поставився дуже уважно до іммігрантів і дозволив тим, хто довів своє безперервне легальне перебування на території каталонії протягом не менше трьох років, взяти участь у цьому референдумі (який врешті не зовсім референдум, але менше з тим).

Reply

brovary84 November 10 2014, 14:46:26 UTC
Як добре в Каталонії ставляться до іммігрантів! Тут тільки якщо станеш японцем і перетвориш своє ім"я на ієроґліфи, отримуєш офіційне право голосувати:)

Reply

batacat November 11 2014, 11:42:27 UTC
японія здається дуже консервативна та патерналістська держава, каталонія, на відміну, намагається наблизитись до найпрогресивніших європейських демократичних стандартів, чи навіть намагається йти на крок уперед, створюючи прецеденти. розмови про те, що мігранти зможуть брати участь у місцевих ( муніципальних) виборах йдуть вже давно, тому цей референдум, що на превеликий жаль став лише консультацією, був чудовою нагодою надати право голосу всім хто має легальний статус, що на мою думку є дуже позитивним.

Reply


ext_2871822 November 12 2014, 08:05:29 UTC
Наскільки я зрозумів,консультація-опитування що до незалежності Каталонії пройшла успішно. Аби не форсувати події і не отримати "небажаний" результат, рішення було правильним. За кілька років шіснадцятирічні набудуть право голосувати, каталанський уряд підведе правову основу для проведення "повноцінного" референдуму, мігранти позбудуться статусу мігранта остаточно легалізувавшись і т.п. і все пройде ґут ( ... )

Reply

batacat November 12 2014, 13:02:24 UTC
тут справа не в тім чи японія прагне якоїсь самостійності, а в тім, що мігрантам там зась до політичного життя, аж поки вони не набудуть повноцінного статусу громадянина. ну і це зрозуміло, що острів'яни вони мають такий дивний світогляд, бо ж живуть в дуже замкнутому середовищі.

Reply


Leave a comment

Up