REFERENDUM

Nov 09, 2014 18:52

сьогодні вперше волевиявився у каталонії, сходив і проголосував за незалежність. а вчора вночі гуляли з павлом та оленою вуличками кадакесу і натрапили на майстерню художника, що у ту пізню пору працював. ми дивилися через вікно на його роботи і врешті помітивши нас, він запросив усередину. виявився німцем, що вже 20 років мешкає в каталонії, а ( Read more... )

каталонці, незалежність, каталонія, україна, барселона, революція

Leave a comment

ext_2871822 November 12 2014, 08:05:29 UTC
Наскільки я зрозумів,консультація-опитування що до незалежності Каталонії пройшла успішно. Аби не форсувати події і не отримати "небажаний" результат, рішення було правильним. За кілька років шіснадцятирічні набудуть право голосувати, каталанський уряд підведе правову основу для проведення "повноцінного" референдуму, мігранти позбудуться статусу мігранта остаточно легалізувавшись і т.п. і все пройде ґут.

Про Японію дещо не зрозумів... Вони - островитяни. Порівнювати світогляд островитян та "напівостровитян" думаю складно. Так само обмежений необмеженим обрієм степняк, векторно орієнтований "ліво-право-вперед-назад", навряд чи порозуміється з горянином сутність якого "верх-низ-або "по-наклонной". Великобританія... Чхати готова на членство у Євросоюзі, спільну валюту, тощо... Потужні самостійні самодостатні(певною мірою) робінзони (Японія та UK). Довкола - вода-сусід, тому "нєдавольним" можна жалітися або китам, що час від часу з"являються біля берегів, або мерлим дельфінам, що викидаються на них... Ці країни і надалі залишаться собою. Шотландський референдум, вважаю, або за 300 років не був підготовленим, або ж показав справжній стан справ на островах. А, певно все ж-таки монолітним, японцям якої самостійності прагнути??

Reply

batacat November 12 2014, 13:02:24 UTC
тут справа не в тім чи японія прагне якоїсь самостійності, а в тім, що мігрантам там зась до політичного життя, аж поки вони не набудуть повноцінного статусу громадянина. ну і це зрозуміло, що острів'яни вони мають такий дивний світогляд, бо ж живуть в дуже замкнутому середовищі.

Reply


Leave a comment

Up