העונג כולו שלי. אגב, באותו מתכון ממש אפשר להשתמש כדי להכין מרק תירס זריז ביותר. אותו דבר, רק חבילת גרגרי תירס קפואים במקום סלרי. ולמי שאינו טבעוני, זה הולך נפלא עם גבינה מגוררת מעל. :-)
אין לי כוח למתכון מסודר כרגע, אבל האמת היא שזה לא מסובך. טובלים אצבעות דג בביצה טרופה עם מלח ואז בשקדים טחונים (כמו שניצל - ועשיתי גם נגלה אחת עם קוקוס במקום שקדים, שתי הווריאציות יצאו מדהימות) ומטגנים. הרוטב הכיל שום מטוגן בשמן שומשום, ואני כבר לא זוכרת בדיוק מה חוץ מזה אבל פטריות, ג'ינג'ר כתוש... מה עוד היה שם? אני די בטוחה ששמתי עוד ירקות חוץ מהפטריות אבל לא זוכרת מה. אה, בעצם שמתי אננס! ואולי עוד משהו. עם רוטב סויה, יין ותיבול, וטיפה ממותק. רוב הציבור מעבה את זה עם קורנפלור, אני עם קמח סויה כי קורנפלור אסור לי. זהו, בערך. נדמה לי.
שני מבחנים: 1. טועמים את הנוזל. הוא צריך להיות טעים (שזה השלב שבו מספיק טעם יצא מהירק למרק). 2. טועמים חתיכת סלרי. הוא צריך להיות רך. לסלרי לוקח זמן להתרכך.
ואגב, עניין טכני, כי ראיתי שזה חוזר אצלך: אחרי סימני פיסוק ולפני המילה הבאה (נקודה, פסיק, סימן שאלה, סימן קריאה, וגם אחרי סגירת מרכאות וסוגריים) שמים רווח. סליחה על דחיפת האף, אבל זה מידע מועיל ויעשה את הטקסט שלך יותר אסתטי. :-)
Re: סיפרתי לך על המרק קרם שקדים, נכון?avgboojieNovember 12 2007, 16:00:19 UTC
הזותי שלך לא מרשה לך לבשל דברים לא כשרים בבית? ישמרנו האל, והרי היא נראית כל כך בסדר מבחוץ. ובגלל הנוכחות הכבדה של שקדים בסיפור (שהרי יש להם טעם "חלבי" חזק), הייתי מעלה את ההשערה שאולי עדיף להחליף דווקא את החמאה והשמנת בגרסאות פרווה. אולי שווה לבדוק את זה פעם ככה ופעם ככה.
Comments 23
:-p
אני באופן אישי מודה לך על המתכון הצמחוני הזה. ייתכן ואף אנסה להכין אותו בגרסה טבעונית.
Reply
אגב, באותו מתכון ממש אפשר להשתמש כדי להכין מרק תירס זריז ביותר. אותו דבר, רק חבילת גרגרי תירס קפואים במקום סלרי.
ולמי שאינו טבעוני, זה הולך נפלא עם גבינה מגוררת מעל. :-)
Reply
למרות שאני עדיין עסוקה בהזלת ריר על התיאור של מנת אצבעות הדג... אפשר מתכון בכל זאת?
Reply
אין לי כוח למתכון מסודר כרגע, אבל האמת היא שזה לא מסובך. טובלים אצבעות דג בביצה טרופה עם מלח ואז בשקדים טחונים (כמו שניצל - ועשיתי גם נגלה אחת עם קוקוס במקום שקדים, שתי הווריאציות יצאו מדהימות) ומטגנים. הרוטב הכיל שום מטוגן בשמן שומשום, ואני כבר לא זוכרת בדיוק מה חוץ מזה אבל פטריות, ג'ינג'ר כתוש... מה עוד היה שם? אני די בטוחה ששמתי עוד ירקות חוץ מהפטריות אבל לא זוכרת מה. אה, בעצם שמתי אננס! ואולי עוד משהו. עם רוטב סויה, יין ותיבול, וטיפה ממותק. רוב הציבור מעבה את זה עם קורנפלור, אני עם קמח סויה כי קורנפלור אסור לי. זהו, בערך. נדמה לי.
Reply
Reply
שני מבחנים:
1. טועמים את הנוזל. הוא צריך להיות טעים (שזה השלב שבו מספיק טעם יצא מהירק למרק).
2. טועמים חתיכת סלרי. הוא צריך להיות רך. לסלרי לוקח זמן להתרכך.
ואגב, עניין טכני, כי ראיתי שזה חוזר אצלך: אחרי סימני פיסוק ולפני המילה הבאה (נקודה, פסיק, סימן שאלה, סימן קריאה, וגם אחרי סגירת מרכאות וסוגריים) שמים רווח. סליחה על דחיפת האף, אבל זה מידע מועיל ויעשה את הטקסט שלך יותר אסתטי. :-)
Reply
Reply
Reply
אבל סלרי זה טעים. מאוד.
טוב, את יכולה להשתמש בגירסת התירס.
Reply
אבל סלרי זה טעים.
Reply
(אנחה)
אני מבינה מתגובותיכן שהתשובה היא לא.
Reply
אני תוהה איך להפוך את זה לגרסא כשרה, כך שהזותי שלי שתחיה תרשה לי לבשל את זה בבית. אולי סתם אבקת מרק "בטעם עוף" במקום ציר עוף אמיתי וטעים.
Reply
ובגלל הנוכחות הכבדה של שקדים בסיפור (שהרי יש להם טעם "חלבי" חזק), הייתי מעלה את ההשערה שאולי עדיף להחליף דווקא את החמאה והשמנת בגרסאות פרווה. אולי שווה לבדוק את זה פעם ככה ופעם ככה.
Reply
Leave a comment