Leave a comment

Comments 23

ethan1701 November 11 2007, 13:40:56 UTC
איפה קונים מים רותחים?
:-p

אני באופן אישי מודה לך על המתכון הצמחוני הזה. ייתכן ואף אנסה להכין אותו בגרסה טבעונית.

Reply

avgboojie November 11 2007, 13:51:49 UTC
העונג כולו שלי.
אגב, באותו מתכון ממש אפשר להשתמש כדי להכין מרק תירס זריז ביותר. אותו דבר, רק חבילת גרגרי תירס קפואים במקום סלרי.
ולמי שאינו טבעוני, זה הולך נפלא עם גבינה מגוררת מעל. :-)

Reply

schniff2c November 12 2007, 07:52:39 UTC
או, זה נשמע הרבה יותר טוב לאוזניי שונאות הסלרי.

למרות שאני עדיין עסוקה בהזלת ריר על התיאור של מנת אצבעות הדג... אפשר מתכון בכל זאת?

Reply

avgboojie November 12 2007, 10:14:15 UTC

אין לי כוח למתכון מסודר כרגע, אבל האמת היא שזה לא מסובך. טובלים אצבעות דג בביצה טרופה עם מלח ואז בשקדים טחונים (כמו שניצל - ועשיתי גם נגלה אחת עם קוקוס במקום שקדים, שתי הווריאציות יצאו מדהימות) ומטגנים. הרוטב הכיל שום מטוגן בשמן שומשום, ואני כבר לא זוכרת בדיוק מה חוץ מזה אבל פטריות, ג'ינג'ר כתוש... מה עוד היה שם? אני די בטוחה ששמתי עוד ירקות חוץ מהפטריות אבל לא זוכרת מה. אה, בעצם שמתי אננס! ואולי עוד משהו. עם רוטב סויה, יין ותיבול, וטיפה ממותק. רוב הציבור מעבה את זה עם קורנפלור, אני עם קמח סויה כי קורנפלור אסור לי. זהו, בערך. נדמה לי.

Reply


antongarou November 11 2007, 16:37:41 UTC
איך מזהים שזה מוכן?מניסיון שלי מרקים מדיפים ניחוחות נפלאים עוד לפני שלב המוכנות

Reply

avgboojie November 11 2007, 16:48:13 UTC

שני מבחנים:
1. טועמים את הנוזל. הוא צריך להיות טעים (שזה השלב שבו מספיק טעם יצא מהירק למרק).
2. טועמים חתיכת סלרי. הוא צריך להיות רך. לסלרי לוקח זמן להתרכך.

ואגב, עניין טכני, כי ראיתי שזה חוזר אצלך: אחרי סימני פיסוק ולפני המילה הבאה (נקודה, פסיק, סימן שאלה, סימן קריאה, וגם אחרי סגירת מרכאות וסוגריים) שמים רווח. סליחה על דחיפת האף, אבל זה מידע מועיל ויעשה את הטקסט שלך יותר אסתטי. :-)

Reply

antongarou November 11 2007, 17:00:38 UTC
תודה על התשובה וההערה. אני אצטרך אותה לעבודות:)

Reply


achmo November 11 2007, 18:13:04 UTC
שאלה חשובה: יש לזה טעם של סלרי? או שעצם המרקיות עושה מעשה קסם והופכת את זה למשהו אחר? נניח, טעים?

Reply

yael_cwen November 11 2007, 20:37:54 UTC


אבל סלרי זה טעים. מאוד.

טוב, את יכולה להשתמש בגירסת התירס.

Reply

avgboojie November 11 2007, 21:12:03 UTC

אבל סלרי זה טעים.

Reply

achmo November 11 2007, 21:34:02 UTC


(אנחה)
אני מבינה מתגובותיכן שהתשובה היא לא.

Reply


סיפרתי לך על המרק קרם שקדים, נכון? lahedge November 12 2007, 14:21:14 UTC
נדמה לי שהמתכון היה די דומה לזה - http://allrecipes.com/Recipe/Cream-of-Almond-Soup/Detail.aspx

אני תוהה איך להפוך את זה לגרסא כשרה, כך שהזותי שלי שתחיה תרשה לי לבשל את זה בבית. אולי סתם אבקת מרק "בטעם עוף" במקום ציר עוף אמיתי וטעים.

Reply

Re: סיפרתי לך על המרק קרם שקדים, נכון? avgboojie November 12 2007, 16:00:19 UTC
הזותי שלך לא מרשה לך לבשל דברים לא כשרים בבית? ישמרנו האל, והרי היא נראית כל כך בסדר מבחוץ.
ובגלל הנוכחות הכבדה של שקדים בסיפור (שהרי יש להם טעם "חלבי" חזק), הייתי מעלה את ההשערה שאולי עדיף להחליף דווקא את החמאה והשמנת בגרסאות פרווה. אולי שווה לבדוק את זה פעם ככה ופעם ככה.

Reply


Leave a comment

Up