домашній соус зі слив та помідорів

Sep 22, 2015 15:56

робила ще в минулому місяці, досі не зберегла тут рецепт, а паперові варіанти в мене зазвичай кудись діваються :)
на дачі в цьому році щедрий урожай сливи всякої масті)) та аличі, треба було якось її переробити.
а тут хлопці нагадали, що треба їм кетчупу заготовити "100 банок"))), а я давно хотіла зробити соус сливово-томатний.
за основу був цей Read more... )

кухня, рецепт, заготовки, овощи, моя жизнь

Leave a comment

Comments 2

mihail_shahin September 24 2015, 11:10:29 UTC
Цікавий рецепт.

Соус ткемалі (сливовий соус) робиться трошки інакше. Пюре зі слив варять помішуючи, а зелень не ріжуть - пучечок опускають у пюре та по закінченню приготування виймають. Без томатів, спеції за смаком [ як завжди перець червоний, часник та хмелі-сунелі :) ]. Заливати у стерилізовану посуду. Зверху налити шар олії ( за традицією) і закрити кришкою. Зберігати у прохолодному місці. Сливи - угорка, або ж можливо готувати з терну.

Reply

as_chumak September 24 2015, 15:11:50 UTC
ткемалі було в списку, але не знайшлось під рукою приправ необхідних, тому обрада цей рецепт )

Reply


Leave a comment

Up