робила ще в минулому місяці, досі не зберегла тут рецепт, а паперові варіанти в мене зазвичай кудись діваються :)
на дачі в цьому році щедрий урожай сливи всякої масті)) та аличі, треба було якось її переробити.
а тут хлопці нагадали, що треба їм кетчупу заготовити "100 банок"))), а я давно хотіла зробити соус сливово-томатний.
за основу був цей
(
Read more... )
Comments 2
Соус ткемалі (сливовий соус) робиться трошки інакше. Пюре зі слив варять помішуючи, а зелень не ріжуть - пучечок опускають у пюре та по закінченню приготування виймають. Без томатів, спеції за смаком [ як завжди перець червоний, часник та хмелі-сунелі :) ]. Заливати у стерилізовану посуду. Зверху налити шар олії ( за традицією) і закрити кришкою. Зберігати у прохолодному місці. Сливи - угорка, або ж можливо готувати з терну.
Reply
Reply
Leave a comment