робила ще в минулому місяці, досі не зберегла тут рецепт, а паперові варіанти в мене зазвичай кудись діваються :)
на дачі в цьому році щедрий урожай сливи всякої масті)) та аличі, треба було якось її переробити.
а тут хлопці нагадали, що треба їм кетчупу заготовити "100 банок"))), а я давно хотіла зробити соус сливово-томатний.
за основу був цей
рецепт по ходу п'єси редагувала його вже під свої смаки
інгридієнти (вже з моїми змінами):
слива - 1 кг
помідори - 2 кг
цибуля - 300 г
перець болгарський - 5 шт
часник - 2-3 зубчики
яблуко - 2 шт
цукор - 200 г
сіль - 2 ст. л.
оцет - 1 ст. л.
спеції - кориця, гвоздика, перець чорний мелений за смаком
все помити, почистити від шкірки та насіння (там, де це потрібно), нарізати та пропустити через м'ясорубку.
подрібнену суміш поставити на невеликий вогонь і варити до моменту, коли маса загусне до потрібної консистенції (в мене це десь 3-4 години зайняло)
за 10 хвилин до завершення приготування додати цукор, сіль та спеції.
відкорегувати смак додаванням солі чи цукру при потребі.
соус розлити по стерильним гарячим банкам, я ще потім стерилізую в духовці десь 20 хв.
все.
дуже смачно! ми вже відкривала баночку для приготування піцци :)