отчёт о пикете защитников животных в городе

Apr 09, 2009 03:16

пикет зоозащитников состоялся. было около двухсот человек,
возмущённых травлей животных в городе и придушенностью программы стерилизации.



все эти люди нашли возможность вырваться с работы и учёбы, чтобы высказать мэрии свою позицию по поводу её размышлений "а не поубивать ли нам всех собак?.. а не будет ли так дешевле? а нельзя ли на этом ещё и денег подзраработать?.."

кое-кого из зоозащитных организаций на заседание в мэрии всё-таки пустили. и прессу. (наша маленькая победа). мы ждали результатов.

пока ждали, объясняли журналистам, что происходит (были СІТІ, Интер, Тонис, СТБ, Новый, НТН, Киев, радио BBC, много газет), читали требования, орали, гавкали, мяукали, выли, бегали на четвереньках, блокировали двери мэрии, поливали ступени томатной кровью. говорят, на заседнии комисии в Киевсовете прекрасно было слышно все кричалки.

в начале заседания присутствовали представители МЛЗЖ, Захиста и СОС. они с изумлением услышали о том, что общественные организации сами всё испортили (завалили Программу стерилизации), не предоставив опекунов для животных и не поучаствовав финансово (!!). затем общественные организации и журналистов попросили выйти.
мы знаем, что на закрытой части заседания главный врач объединения вет.клиник Рудь высказывалась за массовую эвтаназию, г-жа Кильчицкая была за стерилизацию.

решение - УБИВАТЬ ИЛИ НЕ УБИВАТЬ - властями ещё не принято.
мы напоготові действовать дальше.
...
шикарный фотоотчёт от akcon
ещё
фотолента
видео:
http://www.youtube.com/watch?v=bVirU00guFw
http://www.youtube.com/watch?v=Zc2Hz28AoQQ

публикации в сми и сюжеты на тв (обновляется):
тв-новости:
http://podrobnosti.ua/podrobnosti/2009/04/08/594876.html
http://5.ua/newsline/198/0/58800/
http://mycityua.com/video/city/2009/04/09/102817.html

http://videonews.com.ua/videos/zoocid.html

газеты:
http://golos.com.ua/article/1239199306.html
http://mycityua.com/articles/country/2009/04/09/102950.html
http://www.kommersant.ua/doc-u.html?docId=1152611&issueId=7000104



сам пикет - ВСЕ МОЛОДЦЫ! ОЧЕНЬ БОЛЬШИЕ МОЛОДЦЫ!























панорама, чтобы было понятно, сколько было народу
































*************************************************
Прес-реліз
акції "СТОП ЗООЗИДУ у Києві"

(середа, 8 квітня 2009р., біля будівлі КМДА)

Хто: Учасники акції - представники купи зоозахисних організацій (Міжнародна організація захисту тварин "SOS", Київське міське товариство захисту тварин, громадська ініціатива "Форум допомоги тваринам", Благодійний Фонд "Сиріус", ГО "Інститут сучасних проблем України", БОБТ "Дайте жити тварині", міське товариство захисту тварин "Захист", кінологічний клуб службового собаківництва, громадська ініціатива "Люди за права тварин" та інші), окремі волонтері, які опікуються тваринами у місті, та прості кияни.

Чому: Рішення щодо пікетування КМДА було прийнято у зв'язку із змінами у політиці мерії міста щодо безпритульних тварин.

У 2007 р. владою Києва була затверджена та прийнята "Програма регулювання чисельності безпритульних тварин гуманним шляхом" ("Програма стерилізації"), яка передбачає стерилізацію, щеплення та повернення на місце неагресивних здорових безпритульних тварин із подальшим опікунським наглядом, тобто офіційно обраний сучасний цивілізований шлях вирішення проблеми замість масових вбивств. Кошти на виконання програми були виділені, до самих тварин майже нічого не дійшло, і до цього моменту пункти Програми волонтери виконували переважно за власний кошт.
У всіх районах міста зараз вже можна побачити стерилізованих собак, червоних нашийник на яких - ознака того, що тварина стерилізована/кастрована, здорова, зареєстрована, має щеплення та опікунів. Завдяки реалізації програми небезпека епідемій, вибухів народжуваності, агресії тварин різко зменшується, а чисельність тварин зменшується протягом декількох років - нові не народжуються, а на зайняті місця не приходять тварини з інших районів.

Але протягом останнього півроку у Києві набули масового характеру таємні отруєння тварин, яких стало так багато, що їх причиною не може бути свавілля та жорстокість окремих двірників або керівництва ЖЕО. Тепер тварини, і стерилізовані і ні, і опікунські, і хазяйські, кожного дня гинуть страшною смертю через отруту, розкидану по всіх районах міста.
Останнім часом волонтери були раптово позбавленні можливості безкоштовно перетримувати стерилізованих тварин у клініках у післяопераційний період.
Щотижня у ЗМІ з'являються нові публікації щодо якихось кровожерливих зграй безпритульних тварин, які розривають киян на шматки, щодо хибної загрози сказу, якого у Києві і близько нема, щодоби зростаючі цифри статистки по нових і нових десятках тисяч тварин у місті - і захисники тварин бачать у цьому централізовану підготовку ґрунту під можливість наголосити ситуацію із тваринами неконтрольованою та небезпечною та розпочати масове знищення.

Якщо не говорити про аспекти гуманності, які цікавлять не всіх киян, такий варіант розвитку подій є можливістю для окремих можновладців знову прихопити собі зайву копієчку через закупівлю гігантської кількості препарату для приспання тварин; а замість вбитих у місті швидко з’являться нові, прийдешні, більш агресивні и можливо хворі тварини.

У зв'язку із цими подіями та інформацією щодо запланованих у КМДА зустрічей влади та комунальних підприємств щодо проблеми безпритульних тварин, на які не було запрошено зоозахисні організації, 6 березня була скликана екстрена об'єднана Конференція захисників тварин, яка ухвалила рішення звертатися за поясненнями до влади.

Учасники пікету звертаються до КМДА із вимогами продовжити Програму стерилізації, терміново повернути приміщення для безкоштовної перетримки тварин після операції, розробити та впровадити програму масових щеплення проти сказу та лептоспірозу, реорганізувати "Центр ідентифікації тварин", спрямувавши його діяльність на виявлення та розслідування випадків жорстокості до тварин, звільнені у наслідок цього кошти направити на безкоштовну стерилізацію тварин, зобов'язати "Центр ідентифікації тварин" популяризувати стерилізацію тварин, які мають власників; а від міністра внутрішніх справ пана Юрія Луценка вимагають зобов'язати правоохоронні органи на місцях почати реагувати на випадки порушення Закону проти жорсткого поводження із тваринами за зверненнями громадян.

Захисники тварин залишають за собою можливість виявів громадської непокори у разі згортання Програми стерилізації і повернення до практики зооциду, невиконання Закону Украйни проти жорстокого поводження із тваринами і мають намір не допустити повернення середньовічної практики масових убивств.

Контакти:
Метельова Тетяна 8(063)562 5235,
Гура Діна 8(067)268 9240
Шкуренко Анастасія 8(097)215 7728

*****************************************

Міському голові м. Києва п. Черновецькому Леоніду Михайловичу,
Голові Верховної Ради України Литвину Володимиру Михайловичу,
Прем’єр-міністру України Тимошенко Юлії Володимирівні,
Президенту України Ющенко Віктору Андрійовичу

Ініціативної групи громадян та зоозахисних організацій м. Києва

Звернення

Ми, представники зоозахисних організацій та громадських ініціатив, окремі волонтери, учасники Конференції зоозахисних організацій (06.04.09 р.) та учасники мітингу "Стоп зооциду у місті" (08.04.09),
категорично заперечуємо проти згортання прийнятої у Києві 30 жовтня 2006 р. Програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманним шляхом, яке має місце на протязі останніх півроку. Ліквідація або згортання Програми неминуче призведе до катастрофічних наслідків: значного збільшення чисельності безпритульних тварин у місті та спалахів немотивованої жорстокості та садизму по відношенню до тварин у суспільстві.

Вимагаємо:
1. Терміново повернути для безкоштовної перетримки тварин після стерилізації приміщення ветеринарних клінік на вул. Ярославській, Електротехнічній та задіяти приміщення на вул. Армянській.
Годування та догляд за тваринами після стерилізації покласти на громадські організації.

3. З метою поліпшення епізоотеричної ситуації в місті провести масові щеплення проти сказу та лептоспірозу тварин, які перебувають на території Києва, задіявши для цього всі можливі ветеринарні структури та службу відлова КП "Притулок для тварин" разом із громадськими організаціями та волонтерами.
Розробити програму щеплення та терміни її реалізації разом з громадськими організаціями.

4. Реорганізувати КП "Центр ідентифікації тварин", спрямувавши його діяльність на виявлення та розслідування випадків жорстокості до тварин і птахів з метою їх запобігання разом з громадськими організаціями. Звільнені у наслідок цього кошти направити на безкоштовну стерилізацію тварин, зобов'язати "Центр ідентифікації тварин" популяризувати стерилізацію тварин, які мають власників.

5. Звернутись до міністра внутрішніх справ пана Луценко Юрія Віталійовича з вимогою зобов'язати правоохоронні органи на місцях більш дійово та оперативно реагувати на випадки порушення Закону проти жорсткого поводження із тваринами за зверненнями громадян.

киев, мероприятия, законодательство, животные в городе, петиции, Киев

Previous post Next post
Up