отстаиваем жизнь животных

Apr 13, 2009 18:18



завтра, во вторник, в 14:00, состоится очередное пикетирование защитниками животных госадминистрации Киева.
- это протест зоозащитников против намерений городских властей свернуть Программу стерилизации и принять решение о массовом убийстве бездомных животных, связанных с "отсутствием средств в бюджете" и приближением чемпионата "Евро-2012".
поскольку в последние два года добровольцы выполняли Программу стерилизации фактически за свои деньги, их протест более чем оправдан, даже если не упоминать этические и гуманистические соображения проблемы животных в городе.

пока решение о закупке препарата для "гуманного усыпления" только принимается, в каждом районе города ежедневно от одного и того же яда погибают сотни бездомных и хозяйских (!) животных.

с собой мы возьмём фотографии новых жертв - собак и кошек, которые были отравлены и убиты за дни, прошедшие с пикета 8 апреля.

пикет 8 апреля 2009

ПРЕС-АНОНС
Пікетування КМДА захисниками тварин у місті.

КОЛИ: у вівторок, 14 квітня 2009 р. з 14 до 18 год.

ДЕ: площа біля будівлі Київміськдержадміністрації, Хрещатик, 36

ЩО: захисники тварин столиці пікетуватимуть КМДА.
Рішення про це ухвалене зоозахисними організаціями Києва у відповідь на наміри адміністрації міста розпочати масове вбивство безпритульних тварин в рамках підготовки
до чемпіонату Євро-2012 та «у зв’язку з відсутністю коштів у бюджеті». Оскільки останні два роки добровольці виконували Програму стерилізації самі, фактично за власний кошт, їх протест і обурення більш ніж виправдані, навіть якщо не згадувати етичні та гуманістичні сторони проблеми тварин у місті.

На пікетуванні будуть наочні матеріали, фотографії тварин, яких вбито останніми днями; господарі приведуть із собою тварин, взятих додому з вулиць і розкажуть іх історії.

ПОДРОБИЦІ:
Уже проведені зоозахисниками акції протесту 6 та 8 квітня лише загальмували початок кривавої бійні, однак не вплинули на позицію міської влади, яка й надалі висловлює наміри відмовитися від реалізації ухваленої Київміськрадою ще наприкінці 2006 р. «Програми зменшення кількості безпритульних тварин у місті гуманними методами» (програми стерилізації). Її було введено в дію 2008 року і розраховано на 4 роки. На її реалізацію було передбачено 76 млн. грн. Однак гроші з бюджету на ці цілі не пішли й, за словами заступника міського голови Ірени Кільчицької, були витрачені на перевибори мера.
Відсутність фінансування призвела до того, що, здійснювана здебільшого лише силами й власним коштом зоозахисників, Програма не дала на сьогодні наочного ефекту. Однак, принаймні, офіційно вбивства тварин у Києві були заборонені, що сприяло покращанню загального морально-психологічного клімату в українському суспільстві й міжнародного іміджу України як цивілізованої держави.
Наміри влади відновити масові вбивства є ляпасом як українським громадянам, так і міжнародному співтовариству, ударом „під дих” зоозахисникам України, які вклали свої сили, ресурси й душі в справу ствердження й поширення принципів гуманізму в країні. Відмова міської влади від Програми означатиме кров невинних, серед яких і улюбленці малечі в мікрорайонах, і опікувані тварини, що власним коштом зоозахисників були вилікувані, стерилізовані, щеплені.
Ми, зоозахисники Києва, зоозахисники країни, заявляємо: НІ - зооциду в Україні! НІ - мукам невинних! Щоб зупинити бійню на вулицях міст ми готові на будь-які акції громадянської непокори.
Закликаємо по допомогу журналістів, працівників ЗМІ: прийдіть, подивіться, розкажіть громаді і тим допоможіть ствердженню добра.

КОНТАКТИ:
Метельова Тетяна 8(063)562 5235,
Гура Діна 8(067)268 9240
Шкуренко Анастасія 8(097) 215 7728
Previous post Next post
Up