Nacht van de Vluchteling

Feb 28, 2022 09:48

En toen viel Rusland Oekraïne binnen. Het houd mij al dagen bezig. Ik voel mij afwisselend machteloos, boos, gefrustreerd en bang. Een collega op een breiforum schreef er een mooi stukje over. Zij had het over je cirkel van invloed binnen de cirkel van betrokkenheid. Het liefst zou ik in de auto willen springen en naar het Kremlin rijden om Poetin ( Read more... )

wandelen

Leave a comment

Comments 1

fub March 1 2022, 19:36:12 UTC
Ik heb het er ook moeilijk mee, zeker ook omdat ik mensen ken die er bij betrokken zijn -- twee collega's die moesten vluchten, een Russische ex-collega met familie daar...
Ik ben onder de indruk van de moed en standvastigheid van de Ukrainers, maar ik ben ook bang wat er gebeuren gaat als het Russische leger echt aan de slag gaat met haar artillerie. Dit gaat echt wel langer duren.
Ik vind het bemoedigend dat Europa dit als een extistentiele crisis ziet, want dat is het denk ik ook. Als Putin hier mee weg komt, dan kunnen we de NAVO en de EU wel opdoeken, want dan zal hij niet rusten voordat dat helemaal uiteen is geduwd. Nu de Russische regering heeft laten zien dat ze niet beschaafd is, wordt Rusland verwijderd uit alle structuren waarin beschaafde landen samenwerken en daar van profiteren. Ik kan alleen maar hopen dat die oplopende druk een spoedig eind aan deze oorlog zal brengen.

Reply


Leave a comment

Up