mini eurotrip by car. summer. part five.

Oct 03, 2012 17:27


Я продовжую свої розповіді про roadtrip, який ми здійснили цього літа для тих, кому вони ще не набридли. Відень нам видався нудний з архітектурно-центральної точки зору, але є там кілька місцин, які справді захоплюють, і в яких я б воліла тусуватися цілими днями, якби не часові рамки нашої подорожі.
 

The Morning Line являє собою 10-метровий і 20-метровий павільйон на Schwarzenbergplatz, що складається з 20 тонн чорного алюмінію і дає можливість досліджувати взаємодію мистецтва, архітектури, музики, математики і фантазії. Він обладнаний 50 гучномовцями завдяки яким поринаєш у звуки природи, ранку і спокою.. Я дуже хотіла побачити його, адже цей чорний музичний ліс посеред міста планують демонтувати у листопаді.







MuseumsQuartier воістину оригінальне і цікаве місце. Це згусток студенської креативності, численних виставок, дивних експерементів і концептуального мистецтва. 








А їхні мега дивани-трансформери найлаунжовіше місце у світі. У них спокійно можна влаштувати обід із друзями, навіть якшо навколо все заставлено кафешками. Ми потішили свої шлунки холодним йогуртом, бомбезна штука! Особливо приємно вибирати різні начиння, їх там безліч. В мене очі розбігалися, і я тикнула в знайому полуницю. 








Не вдалось оминути Mumok музею (хоча дехто попереджав не витрачати час на досліди в музеях), в ньому якраз була виставка Reflecting Fashion i Pop and the Sixties з декількома роботами Andy Warhol. Якщо збираєтесь до Відня, чекніть програму Кварталу http://www.mqw.at/de/programm, тоді можна для себе визначити чи варто витрачати час на виставки, адже вони там почтійно змінюються і може трапитись щось справді цікаве. 





Харчуватися у Відні в кафе чи пабах трохи дорого, зате культура канапешок і сендвічів на фонтанах і у парках розвинена неабияк. Ми до неї також доєдналися. Сендвіч з креветками обійдеться у 3 євро, в кафе за такою ціною можна замовити лише кави/чаю. Правда, в останній вечір ми таки спустили трохи грошенят на пиво, shpritz та смажених коників-стрибунців в австралійському пабі Cross Fields. 









Найбільше вдалось зекономити тому, що ми готували вдома, на орендованій квартирі. Старий автрійський будинок, 25 хвилин пішки до центру по набережній, трохи дивний індійсько-арабський район, зате запашна пекарня за рогом і смачні круасани на сніданок до кави. Букали квартиру на airbnb, на три ночі на чотирьох людей вийшло дешевше, аніж ліжко в хостелі. 






Останнє прекрасна місце у Відні - це набережна. Вдень там можна купатися в басейні, розташованому в річці і валятися на штучному пляжі з мохіто, а ввечері... ууу, там починається неймовірна молодіжна туса! Місця немає на лежаках, тому деякі розкладають свою "поляну" просто на сходах до річки. Найпопулярнішим місцем вважається Tel Aviv Beach, але тих beach вздовж набережної дуже багато, обов'язково знайдеться те, яке сколихне саме ваше серце. Моя історія про Відень завершена, і я пішла терзати себе сумнівами, чи б хотіла я ще раз туди повернутися, як завжди хочу назад у Будапешт, Прагу і Берлін. 







my happy pills, journey, мандрівки

Previous post Next post
Up