Альтернативні таблиці медального заліку Олімпіади

Aug 10, 2021 22:33


ВВС склала альтернативні таблиці медалей Олімпіади.

У медальному заліку нинішніх Олімпійських ігор вкотре домінують найбільші країни світу, як-от США та Китай. А як виглядала б таблиця медалей, якби до уваги брали інші показники - чисельність населення та добробут країни?

Чому такі держави, як США, є лідерами, а інші постійно пасуть задніх? У економістів та любителів статистики є кілька теорій. Серед найважливіших факторів - чисельність населення, рівень добробуту та політична система країни.

Зокрема, якщо взяти до уваги середній показник національного багатства країни на душу населення, то Китай і Росія (що посіли друге і третє місця у медальному заліку) дійсно успішніші, ніж США, які лише на п'ятнадцятому. Україна тут четверта.



В іншому альтернативному рейтингу, де до уваги приймалась кількість виграних медалей на мільйон людей населення країни, крихітна європейська країна Сан-Марино з населенням трохи більше ніж 33 тисячі людей вийшла на перше місце, хоч і отримала лише три медалі. А США навіть не потрапили у топ-20, посівши 60-е місце.


(без)полезные знания

Previous post Next post
Up