Для чого ще один референдум?

Sep 18, 2013 21:00

Нещодавно Янукович заявив, що він буде ініціювати проведення референдуму, про вступ України в ЄС, це відбулося одразу після того, як Симоненко висловився, що КПУ буде ініціювати збір підписів, для вступу у митний союз.

Ідея референдуму сама по-собі, це одразу зміцнення рейтингів для партії, яка цю ідею впроваджує, і якщо про президентські амбіції Симоненка наразі мало що можна сказати, то Янукович однозначно в президенти піде, і буде намагатися підвищити собі рейтинг всіма шляхами, навіть крадіжкою чужих ідей(враховуючи те що ЦВК заблокувало ідею КПУ про збір підписів).
Але давайте задумаємося на секунду, якщо комуністи пропонують в своїй ідеї реальний вступ до Митного Союзу, то Янукович оголошує референдум, у вступ до ЄС, хоча ми ще і угоду про асоціацію не підписали не, те що вступ!!!

Тому це політичний трюк, який виконується з однією ціллю, це примноження рейтингу Януковича.
Навіть, якщо заглянути у історію, і передивитися інші великі угоди України з державами та міжнародними об’єднаннями, то перше що падає в очі, не було жодного референдуму, наприклад Співдружність Незалежних Держав(СНД) створена 8 грудня 1991 року в садибі Віскулі(Біловезька пуща, Білорусь) як господарський, політичний та економічний союз Білорусі, Росії та України, і створена вона була без зборів підпису, за чи про ти.

5 лютого 2008 р. на засіданні Генеральної Ради Світової організації торгівлі прийнято рішення про приєднання України до Марракеської угоди про заснування СОТ. Того ж дня Президент України Віктор Ющенко та керівники СОТ підписали угоду про вступ України до організації. При чому ніякого референдуму, знову ж таки, не було, а це я вважаю, одні з найголовніших угод в історії незалежної України.
Тому мені зараз важко зрозуміти, куди збирається вступати Янукович, якщо ми навіть угоду про асоціацію не підписали, а якщо згадати, то й та сама Норвегія збирала референдум тільки коли вона збиралася вступати в ЄС в 1994 році, тоді про доцільність проведення такого референдуму має взятися прокуратура!

Для того, щоб вступити у ЄС, нам потрібні якісні зрушення, тобто випуск Тимошенко, реформа міліції, прокуратури, перегляд соціальних стандартів, зміцнення курсу гривні, прозорість податкової системи і т.д.
Не відомо коли це буде, але точно не у листопаді цього року, тому спочатку необхідно побудувати Європу у себе, а вже потім приєднуватися до решти Європи!

Янукович, Україна, референдум

Previous post Next post
Up