Основна галузь економіки

Sep 17, 2013 20:45

Сьогодні, з’явилося чергове повідомлення на українській правді про скорочення промисловості України на 5,6% в порівнянні з попереднім роком.

Тому я вирішив, подумати, і проаналізувати ключову галузь для економіки України, щоб виявити наскільки все добре, чи погано. Аналізувати буду, не банківську сферу чи металургію(«кров», і «м’язи») нашої економіки, а будівельну галузь, оскільки якщо нічого не будується, то не буде і банків, і великих металургійних заводів, і навіть житла для простих громадян.
З точки зору логіки, якщо нічого не буде оновлюватися в плані будівництва, то рано чи пізно все розвалиться, і не допоможуть тут ні банки ні металургія. Будівництво також важливе для всіх громадян без виключення, оскільки, всі технічні споруди в Україні мають знос подекуди 80%, і їх потрібно оновлювати про це мова ведеться напевне з часів президентства Кучми, але до реальних справ ще не дійшло.

В Україні в 2011-2012 роках введено в експлуатацію 1 тис. 800 об'єктів незавершеного будівництва, що на 10% скоротило загальну кількість недобудов в Україні.
Станом на перше січня в Україні налічується 16,9 тисяч недобудов, при чому їх технічний стан такий, що близько 60% недобудов потребують знесення(станом на 1 січня 2011 року кількість недобудов в Україні була 18,9 тисяч). А якщо «копнути» ще глибше, то в 2009 році кількість таких недобудов була лише 2,7 тис.

Тобто, за 2 роки після попередніх виборів кількість недобудов збільшилася у 9 разів, ось тут і доречно згадати Азарова і попередників, кому скільки дісталося і чого, оскільки, не слід забувати, що 60% нинішніх недобудов потребують знесення, а це гроші на вітер(проектно-технічна документація, закладення фундаменту, побудова декількох поверхів, оплата матеріалів, з/п, оплата підрядним організаціям, і безмежна кількість дозволів від влади).
Тепер залишається тільки гадати скільки грошей платників податків(саме платників податків, наших грошей, держава не заробила ні копійки, щоб так бездарно тратити), втратить Україна і де їх брати.
Підводячи підсумки всього вище сказаного, залишається тільки сказати, що влада провела бездарну будівельну політику, оскільки, навіть прості цифри говорять красномовніше ніж будь-який звіт можновладця про наш стан. Також як на мене, то українцям вже потрібно думати про те, де будуть жити їх діти і внуки, оскільки, якщо зараз ситуація нормальна, то рано чи пізно буде сплеск попиту на житло, якого НЕ БУДЕ, тому купувати квартири необхідно зараз, на протязі до 5 років.

статистика, влада, уряд, недобудови

Previous post Next post
Up