Поставити слуг народу на місце

Dec 15, 2013 14:46

Ставлення слуг народу (всі гілки влади) до свого хазяїна (власне народу) перейшло всі межі. Слугам не просто наплювати на хазяїна, слуги його уже б'ють. Що ж можна з цим зробити ( Read more... )

політика, вихід із кризи, щорічний референдум, Дострокові вибори

Leave a comment

Comments 7

oduvan_wordik August 9 2014, 11:51:07 UTC
Привет) Буду рад дружбе) Будем дружить?

Reply

vasylb August 9 2014, 15:34:00 UTC
Привіт, додав :)

Reply


novaculaextremo May 23 2017, 05:33:16 UTC
Слушай, я, вот, так и не понял - каким образом предложенный механизм нам поможет? Вот безотносительно всяких порошенков ( ... )

Reply

vasylb May 23 2017, 18:41:44 UTC
Пост дуже старий, не очікував отримати коментар... :)

Суть ідеї - пришвидшити зміну еліт, дати людям можливість швидко міняти тих, хто їх обманув. Тому, сценарії-1 мають досить швидко закінчитись - мають появитись ті, хто намагається відразу втілити обіцяне на виборах.

Стосовно сценарію-2, так, це найбільш вірогідно. Але знову ж таки він заставить реформаторів бути обережнішими, дуже добре роз'яснювати суть реформи народу, дуже детально і максимально зрозуміло пояснювати чому саме так потрібно робити (зараз з цим дуже погано). Таке роз'яснення і пропаганда будуть давати стійкості економічного розвитку, його незворотності, створювати вакцину від популізму.
Окрім того, далеко не всі так необхідні реформи будуть викликати гнів народу. Дуже прості приклади таких реформ: судова реформа, боротьба з корупцією, підвищення прозорості та ефективності витрачання державних коштів, посилення контролю за майновим станом чиновників та їх сімей, послаблення впливу олігархів на владу, органи державної влади та державні підприємства і т.д.

Reply

novaculaextremo May 24 2017, 05:38:41 UTC
Ну, у вас не слишком-то много постов - так что этот просто висит наверху :). Я на дату только сейчас обратил внимание.

Касаемо "лучше разъяснять". Вот тут кроется самый главный косяк и уязвимость всей идеи. Беда в том, что разъяснять всем никаких ресурсов не хватит, а народ хочет улучшений и немедленно. Тут была стена текста, но я ее выпилил, и оставлю мыслю от любимого многими Ли Куан Ю: чтобы демократия работала, граждане страны в массе своей должны быть хорошо образованы и получать достойную зарплату (скажем, не менее 1000 у.е для наших реалий).

Если коротко: никто не будет слушать объяснений, т.к. эффекта вот прям сейчас не видать, а надо подождать, а то и потерпеть.

Reply

vasylb May 25 2017, 18:36:05 UTC
Шкода, що ви витерли цілу стіну тексту.

Стосовно того, що жодних ресурсів не вистачить на пояснення... В цілому, мабуть, ви праві. Це, як мінімум, дуже важко. Практично неможливо. Але я, все ж таки, залишаюсь ідеалістом і вважаю це неминучим. Рано чи пізно ми до цього прийдемо. Сучасні інформаційні технології мають в цьому допомогти. Без якісного роз'яснення і переконання виборців демократичне суспільство стає дуже нестійким і хитким. І не тільки в нас, в розвинутих країнах також. Популізм - це вірус, який потенційно може вбити будь-яке демократичне суспільство. Протиставити йому можна тільки суспільну мудрість і далекоглядність, в які потрібно багато інвестувати, які потрібно робити загальними базовими цінностями народу.

Reply


Leave a comment

Up