Поставити слуг народу на місце

Dec 15, 2013 14:46

Ставлення слуг народу (всі гілки влади) до свого хазяїна (власне народу) перейшло всі межі. Слугам не просто наплювати на хазяїна, слуги його уже б'ють. Що ж можна з цим зробити???

А зробити можна лише одне  - міняти слуг (владу) до тих пір, поки вона не зрозуміє для чого її найняли. І міняти потрібно швидко, кожного року. І щоб хазяїну (народу) не доводилося кожного разу мерзнути на майданах, достатньо внести в Конституцію поправку, яка буде передбачати обов'язковий загальноукраїнський щорічний референдум про довіру всій владі.Наприклад, кожної весни весь народ буде давати відповідь на такі запитання:

1) Чи потрібно провести дострокові вибори президента?
2) Чи потрібно провести дострокові вибори у Верховну Раду?
3) Чи потрібно провести дострокові вибори в обласну раду?
4) Чи потрібно провести дострокові вибори міської/районної ради?
4) Чи потрібно провести дострокові вибори мера?

Якщо відповідь на референдумі ствердна, тоді автоматично призначаються відповідні вибори. При цьому представники діючої влади не можуть приймати участь у дострокових виборах протягом двох років (наприклад, якщо Верховну Раду розпустять два роки поспіль, то народні депутати попереднього скликання все ще не зможуть обиратися). Уявіть собі який сильний стимул нарешті виникне у Верховної Ради домовитися між собою, а не просто проїдати гроші, які народ на них виділяє?!!!!

Є ще важливий нюанс: щоб попередити масовий популізм, державний борг потрібно заморозити на теперішньому рівні - інакше заради успіху на референдумі нас і далі будуть радувати "покращеннями", за які потім доведеться розплачуватися із відсотками.

Внести такі зміни у конституцію можливо лише через референдум, політики на таке ніколи не погодяться через інстинкт самозбереження.

І ще -  не слід боятися заплатити за вибори/рефередум 500-600 мільйонів гривень в рік... влада нас обкрадає на десятки мільярдів, а через економічну відсталість ми втрачаємо сотні мільярдів.

політика, вихід із кризи, щорічний референдум, Дострокові вибори

Previous post Next post
Up