Tästä ohjeesta kuuluu kaikki kiitos ja kunnia Hanna-Riikalle.
Spagettikastike soijarouheella
Reilu annos, riittää ainakin kuudelle nälkäiselle
300g (n.) tummaa spagettia
4 dl tummaa soijarouhetta keitinvesineen (8 dl)
2 dl ruokakermaa (10% rasvaa)
70g tomaattipyreetä
2 liha- tai kasvisliemikuutiota
mausteita
Laita spagetit ja soijarouhe kiehumaan omissa kattiloissaan. Liha- tai kasvisliemikuutiot ja mausteet (paprikajauhe, mustapippuri, aromisuola) kannattaa lisätä heti alkuvaiheessa rouheen sekaan. Rouheen ei ole tarkoitus kiehua voimakkaasti vaan imeä vesi itseensä. Kastiketta voi suurustaa vehnäjauhoilla. Lisää loppuvaiheessa ruokakerma sekä tomaattisose ja sekoita kunnolla.
Lautasella myös salaatinlehtiä, tomaattia, punaista paprikaa ja linssejä sekä mung-pavun ituja. (Linssit ja idut maistuvat tosin parhaiten pelkästään; ainakaan punaisten kasvisten kanssa eivät sovi kovin hyvin.) Myönnetään, kuva olisi voinut olla parempi. : P
- - -
TSP (Textured Soy Protein, soijarouhe) is an excellent substitute for meat. It's high in protein (52%) and low in fat (0,5%), and a good source of dietary fibre, isoflavones and certain vitamins and minerals. It can also be used in baking and with yogurt and muesli. It's cheaper and much lighter than mince - I got 500g for 2,20€ and used 4dl (enough for six people), which was hardly even 1/4 of the package. Even if you're not a vegetarian, do give it a try! Everyone in my family eats meat and has been wary of vegetarian food, but this dish (spaghetti with TSP sauce) was received well.