Місто, розділене Нисою. Частина 2, Герліц

Jan 03, 2019 20:43

Погулявши польською частиною роздвоєного міста, відправляємось у німецьку. І тут на нас чекає уже популярний туристичний центр з неймовірною історичною атмосферою. Особливість Герліца в тому, що він майже не постраждав у Другу Світову. При відступі німці підірвали мости через Нису, от в принципі і все. Кількість пам’яток архітектури тут якась ( Read more... )

ратуші, храми, Герліц, Німеччина, скульптури

Leave a comment

Comments 5

vladbespalov January 7 2019, 18:14:29 UTC
Про "Гранд Будапешт" не знав. Містечко гарненьке, але може то на фоні польської частини?
І чи не багато пам*яток відремонтували вже після 89-го року?
Схоже, що руїн у екс НДР багато по всій НДР. Нещодавно дивився great continental railway journeys про Саксонію то і там була купа закинутий промспоруд.

Reply

v1snyk January 7 2019, 19:06:12 UTC
Більшість пам'яток явно реставрували недавно) У Герліца був анонімний спонсор, котрий щороку відвалював по півмільйона євро на реставрацію (до того аналогічну суму в марках). Правда, останні рік чи два надходжень не було, з чого зробили висновок, що він помер. Мені місто теж здалось дещо переоціненим за відгуками, але можливо, бо бачив його тільки уривками.
А закинута промзона, схоже, трапляється по всій колишній НДР.

Reply


rolland_92 March 29 2019, 09:03:13 UTC
Дійсно, так багато всього.
У мене перша асоціація про Герліц - вагони.
Ще й досі Укрзалізниця використовує велику кількість вагонів виготовлених у НДР (Герліц та Амендорф). А вагони габариту Ріц у нас, власне, лише НДР-івські, і з Герліца в тому числі. Навіть якось їхав таким.

Reply

v1snyk March 29 2019, 09:29:32 UTC
До цього навіть не звертав уваги, на чиїх вагонах катаюсь. треба буде придивлятись)

Reply


wolk_2 February 11 2020, 12:20:00 UTC
Дуже цікава розповідь! Я проходив містом на зустріч Вам, від Німеччини до Польщі. Місто дуже сподобалось. Я вже не пам'ятаю точно, але є ще байка, чому годинник на одній з центральних башт міста чи то відстає, чи то поспішає на кілька хвилин. Десь і колись в такий спосіб спантеличили ворога.

Reply


Leave a comment

Up