Сім

Nov 08, 2021 19:33

У кожного в житті є важливі приємні дати, відсутні в офіційних календарях, пов’язані суто з чимось особистим. Для мене один із таких днів випадає якраз на сьогодні, адже саме цього дня сім років тому я переїхав жити до Вінниці, перед тим евакуювавшись із Криму. І приводів шкодувати про це досі жодного не було. Той рідкісний момент, коли найкраще за масовим сприйняттям місто України дійсно є найкращим. Незважаючи на те, що так і не навчився ладити з його корінними мешканцями, хіба що з такими ж мігрантами, як я сам чи тими, хто випадав з місцевої реальності хоч на кілька років.

1. Публікації під своє свято я роблю далеко не завжди, але тут якраз так співпало, що трохи фоток назбиралося. Восени моя мандрівна активність падає, частково від перенасичення і втоми, частково в останні два роки у зв’язку з сезонним піком однієї популярної ГРВІ. І тут доречно згадати, що за красою і душевним спокоєм не обов’язково їхати до чорта на роги, а ось же воно, все й так поруч.



2. Вранішня імла на ставку за кілька хвилин ходу від дому змушує задуматися, скільки ж я краси пропускаю просто тому, що більше 90% днів у цей час доби сплю без задніх ніг.


3.


4. Качки-примари.


5.


6. Дорога світла.


7. Мафія спить…


8. І прокидається:)


9. На святкуванні дня міста між іншим теж побував, не тільки ж по безлюдних закутках тинятися. Правда, у натовпі нічого знімати не хотілося.


10. Сам не знаю, чому так і не обзавівся жодною із цих чудесних картинок.


11.


12.


13. Місяць у рожевих тонах.


14. Потім настала осінь класична, цього року дуже яскрава і, найголовніше, суха. Хоч я її все одно не люблю. Осінь пахне смертю і втраченими можливостями, обрізає світловий день і готує до ненависної зими.


15. Озеро Гуральня у лісопарку:


16.


17.


18. Типові вінницькі суцільні тумани теж мали місце, на щастя, поки нечасто.


19. Дядьку явно не сподобалося, що тепер він стане зіркою тирнету, ну а кому зараз легко.


20. За такої видимості навіть озеро шириною в сто метрів перетворюється на безкрайнє море.


21.


22. Што?


23. Місточок.


24.


25. Головним недоліком останніх років у місті, як на мене, є надто наполеглива забудова мальовничих куточків. Не київський розмах, та все ж. Тут варто згадати, що найкраще місто у нашому випадку означає лише найкраще з найгірших… так поки варіантів небагато. Мудакуваті виблядки обшматували дубову алею у парку біля психлікарні (навіть не віриться, що рік назад це місце виглядало так). Я би хотів лише, щоб із їх кінцівками зробили те ж саме, невже я багато хочу?..


26. На кінець покажу ще один світанок, спійманий з улюбленого видового майданчика над Бугом (прохід до якого через психушку, госпіталь і кладовище, такий суровий вінницький туризм).


27. Зловити його я намагався недаремно в останні дні літнього часу, коли прокидатися для цього не треба на годину раніше.


28. Показується…


29.


30. Що зручно, зі скелі всього нічого спускатися до води, так і вихід сонця можна зафіксувати двічі з інтервалом у кілька хвилин.


31.


32. Та ж чарівна імла, тільки куди масштабніша, ніж на ставку.


33. Показалося остаточно:


34.


35.


36. За кількість сонячних днів я цій осені дійсно вдячний, принаймні жовтню.


37. Дядько увірвався в кадр випадково, але як вдало.


38. Зима близько.


39.


40. Невдовзі темрява остаточно переможе, а значить, на зміну денним блуканням прийдуть нічні, у пошуках того ж самого світла у кінці тунелю.


41.


парки, Вінницька область, Вінниця, вело, озера, ріки

Previous post Next post
Up