3 кг стиглих довгеньких помідор промити, вкинути в окріп на 5 хвилин, вийняти та зняти з них шкірку та розложити щільно в підготовлені слоїки (4шт -1л), також положити по гілочці базиліку.
2 кг перестиглих великих м'яких помідор порізати на половинки, всипати в баняк, поставити на вогонь та потушкувати під кришкою декілька хвилин, не доводячи до кипіння.
Потім масу перетерти через сито, розчинити в ній 80 г солі та 50 г цукру.
2 кг перестиглих великих м'яких помідор порізати на половинки, всипати в баняк, поставити на вогонь та потушкувати під кришкою декілька хвилин, не доводячи до кипіння.
Потім масу перетерти через сито, розчинити в ній 80 г солі та 50 г цукру.
Залити масою слоїки з помідорами на 2 см нижче вінця та накрити підготовленими кришками.
Стерилізувати протягом 8-10 хвилин.
Помідори відмінні для приготування борщу, піцци та для закуски.