Jun 19, 2012 18:32
Давно мені хотілося навчитися готувати шоколад вдома. Бо якось останнім часом Корони, Світочі та інші стали мені не смачні. Вони або надто солодкі або ніякі. Ну і ясна річ, що ні про яку натуральність немає мови.
Шукаю хороший рецепт. Подумуваю про те, щоб купити какао масло і какао терте.
Тим часом експериментую з вершковим маслом і какао-порошком. На вихідних спробувала наступне:
100 мл молока /води (для молочного і чорного шоколаду відповідно)
80 гр какао-порошку
5 ст.л цукру
50 гр вершк. масла
1. Змішати молоко, какао, цукор в каструльці.
2. Поставити на повільний вогонь і постійно помішувати. Поки молоко хоч трішки не нагріється - дзуськи щось розмішається! Тому в п.1 і закреслено слово змішати. Але поступово із нагріванням змішування таки відбувається )))
3.Коли масса досягне однорідності - додати масло.
4. Залити у форму, поставити в холодильник. Абсолютно зайве! Бо як я і очікувала суміші на вершковому маслі не застигають до твердого стану. Хоча... якщо розглядати даний продукт як домашню нутелу то можна)
А краще пити гарячим - воно дуже смачне)
солодощі,
рецепт,
кулінарія,
шоколад