BUTTERNUT SQUASH & CRABMEAT BISQUE

Jun 01, 2007 13:36




BUTTERNUT SQUASH & CRABMEAT BISQUE

50 gr. butter + 2 tbsp. olive oil
1 cup diced onion
1 cup diced celery
1 cup diced tomato
1 red bell pepper, diced
1/4 c. plain flour
3 cup peeled & diced butternut squash
3 bay leaves
5 cup chicken stock
Salt and black pepper to taste
1 cup corn
1 cup green peas
1 cup heavy cream
1 lb. cooked crabmeat or shrimp

Melt butter with olive oil in heavy large saucepan, over medium-low heat. Add onion and cook until light golden color, add celery, cook, stir occasionally. Add tomato and red bell pepper. Add flour and stir 3 minutes. Add stock and bring to a boil, stir constantly. Add squash and bay leaves, simmer until squash is very tender about 15 minutes. Add cream. Season to taste and remove bay leaves. Puree soup in blender. Return to the pan. Add corn and peas. Heat through. Before serving, add crabmeat or shrimp, or both and heat on low. Pumpkin can be substituted for squash. Sprinkle with nutmeg.

Суп из кабачков с крабовым мясом

50 гр сливочного масла + 2 ст.ложки оливкового масла
1 чашка репчатого лука, порезать
1 чашка стеблей сельдерея, порезать
1 чашка помидор, порезать
1 красный сладкий перец, порезать
1/4 чашки муки
3 чашки кабачков, очистить и мелко порезать
3 лавровый листа
5 чашек куриного бульона
Соль и черный перец по вкусу
1 чашка отваренной кукурузы (зерна)
1 чашка свежего или мороженного зеленого горошка
1 чашка жирных сливок
500 гр готового крабового мяса или креветок

Растопить сливочное масло вместе с оливковым в большой кастрюле с толстым дном на медленном огне. Довавить лук и готовить до светло-золотистого цвета. Добавить сельдерей, готовить помешивая. Добавить помидоры и красный перец. Добавить муку и мешать 3 минуты. Добавить бульон частями, непрерывно помешивая. Добавить кабачки и лавровый лист и варить до готовности кабачков, приблизительно 15 минут. Добавить сливки. Посолить, поперчить. Удалить лавровый лист. С помощью блендера пюрировать суп. Добавить кукурузу и горошек, прогреть суп. Перед подачей добавить крабовое мясо или креветки, или и то и другое. Прогреть на медленном огне. Кабачки можно заменить тыквой. Посыпать слегка мускатным орехом.

crabmeat, english, bisque, shrimp, soup

Previous post Next post
Up