Chicken and Orzo Frittata

Jun 05, 2007 20:43




Chicken and Orzo Frittata

3/4 cup orzo pasta
6 eggs
1/3 cup goat cheese
1/4 cup plan goat yogurt
2 cooked chicken breasts, cubed (about 2 cups)
1/4 cup chopped green onion
1/4 cup chopped fresh chive
1/2 cup diced roasted red bell peppers
1 teaspoon salt
1/4 teaspoon freshly ground black pepper

Preheat the oven to 375 degrees F.
Bring a small pot of salted water to a boil over high heat. Add the orzo and cook until tender but still firm to the bite, stirring occasionally, about 8 to 10 minutes. Drain pasta and cool.
In a large bowl combine the eggs, warm goat cheese and goat yogurt and stir until the eggs are beaten and the ingredients are combined. Add the cooked orzo, chicken, green onion and chive, red bell peppers, salt, and pepper. Stir to combine.
Pour the mixture into a 1,5 liter baking dish. Bake for 25 minutes. Turn on the broiler. Place the pan under the broiler until golden on top, about 5 minutes. Remove from the oven and let set for 5 minutes. Cut into wedges and serve with a side salad.

Фриттата с курицей и орзо

3/4 чашки пасты орзо
6 яиц
1/3 чашки мягкий козий сыр(заменяемый на риккото)
1/4 чашки козий йогурт(заменяемый на сметану, крем-фраше)
2 готовые куриные грудки, порезать на кубики (примерно 2 чашки)
1/4 чашки зеленый лук, порезать
1/4 чашки свежий лук-резанец(chive), порезать
1/2 чашки красный сладкий перец, порезать
1 ч.ложка морской соли
1/4 ч.ложки свежемолотый черный перец

Нагреть духовку до 375 , 190 С
Отварить пасту орзо в соленой воде до полуготовности, слить воду, пасту остудить.
В миске смешать яйца, подогретый козий сыр, йогурт. Добавить пасту, курицу, зеленый лук, chive , красный перец, соль и перец. Все перемешать. Выложить массу в форму для запекания, обьемом 1,5 литра. Печь 25 минут. Включить бройлер. Поставить форму под бройлер на 5 минут или до золотистого цвета. Достать из духовки и дать постоять минут 5-10. Нарезать на сегменты и подавать с салатом.

chicken, orzo

Previous post Next post
Up