Росія працює над ядерним двигуном

Jul 18, 2012 02:22



Дослідний зразок ядерної енергорушійної установки мегаватного класу, призначеної для міжпланетних місій, з'явиться в Росії в 2017 році

«Сьогодні ведуться науково-дослідні роботи. Росія тут лідер, незважаючи на те, що був застій, але багато було зроблено в радянський час. Це, наприклад, енергоустановки «Топаз», - повідомив журналістам голова Роскосмосу Володимир Поповкін.

«Росатом зараз розробляє ядерний реактор, ми (Роскосмос - прим.) - всю іншу частину. Думаю, що на дослідний зразок вийдемо в 2017 році, і там вже треба буде приймати рішення - робити льотну машину чи ні. Але поки що треба зробити дослідний зразок і відпрацювати його на землі», - сказав В.Поповкин.

Раніше повідомлялося, що створення ядерної енергорушійної установки мегаватного класу для перспективної космічної техніки обійдеться Росії більш ніж в 7 мільярдів рублів. Згідно з документами Росатома, «фінансування проекту здійснюється за рахунок коштів федерального бюджету».

За планами, до кінця 2017 року буде здійснена підготовка ядерної енергорушійної установки для комплектації транспортно-енергетичного модуля (перелетного міжпланетного модуля). До кінця 2018 року транспортно-енергетичний модуль буде підготовлений до льотно-конструкторським випробувань.

Реалізація проекту дозволить сформувати основи для реалізації перспективних космічних програм з вивчення та освоєння дальнього космосу, у тому числі польотів до далеких планет, експедицій на Марс, створення місячних баз, наголошується в документах.

За повідомленнями кореспондентів «ВПК», інформагентств АРМС-ТАРС і Інтерфакс-АВН

Наука и технологии, Космос

Previous post Next post
Up