somewhere in the back in of my mind..

Jan 17, 2008 13:40

as usually this time of year, and with a sign as libra.. I worry ( Read more... )

worry's

Leave a comment

woran January 17 2008, 18:13:46 UTC
Op jezelf gaan wonen is best eng. Dan zit je daar, alleen in een grote stad met dingen als rekeningen, belastingen en huur... Het is goed dat je verlangt naar een plekje voor jezelf. Dat betekent dat je er aan toe bent.
Ik woon nu bijna twee jaar 'op mezelf' en ik vind het af en toe best eenzaam. Vooral rond die ene periode in de maand dat je toch al met jezelf overhoop licht. Gelukkig is mijn moeder maar één telefoontje van me verwijdert, en de wetenschap dat ik zo vaak en zo lang als ik maar wil bij ze mag blijven.

Wat altijd helpt tegen eenzaam zijn is in een studentenflat gaan wonen. Daar ben je meestal met ergens tussen de drie en de vijftien mensen en is er altijd wel wat leven in huis. Een huisdier nemen doet ook altijd wonderen, maar niet alle studentenhuizen staan huisdieren toe.

Als het mogelijk is, probeer anders met een vriend of vriendin op kamers te gaan. Vraag aan mensen die je kent of er plek vrijkomt in hun huis, of schrijf je samen in. Er zijn genoeg studenten huisvestings stichtingen die een speciaal 'samen op kamers' programma hebben.

En zoals chris zij, het ergste wat er kan gebeuren is dat je terug gaat wonen bij je vader, een ervaring rijker, zodat je de volgende keer weet wat je te wachten staat.

Reply


Leave a comment

Up