Paskutinis mūšis?

Dec 18, 2010 06:13


Paskutinė alkoholio pramonės lobistų akata Seime akivaizdžiai buvo neparuošta, skubota, net gerai neužmaskuota. Nekilo, kaip įprasta, sporto sigalių viešo pasipiktinimo, naminės varytojų demokstacijų. Pirmieji sąjungininkai prieš porą metų buvo apgauti (ten buvo žadama, išsaugojus gyvybę alkoholio reklamą - Eurolygos varžybos esą būtų rodomos per vieną iš nacionalinių, o ne kabelinių kanalų). Kiti sąjungininkai suprato, kad Seime vyks muštynės dėl stambiųjų gamintojų interesų, todėl geriau slėptis krūmuose, kolei koks nemalonumas ant galvos neužgriuvo.

Buvo dar šis naujo: IMHO, ši alkoholio gamintojų ataka prieš Seimą vyko akivaizdžiai be visuomenės paramos. Kitas klausimas - kodėl. Viena vertus dėl to, kad miestų gatvėse per dvejus metus akivaizdžiai sumažėjo neblaivai šlitinėjančių piliečių. Kitas priežastis gali įvardyti kiekvienas.

Namo įtarimas - jeigu alkoholio lobistai nebūtų pakilę dabar - po poros metų nebeturėtų jokių galimybių ir sąjungininkų. Du sveikesni, trumpiau perkamo ir kukliau vartojamo alkoholio metais visuomenei būtų tapę visiškai priimtina minimalios tolerancijos alkoholiui norma.

Čia apie tai: http://www.skrastas.lt/?data=2010-12-18&rub=1141817778&id=1292598974

lobizmas, lietuva, sveikata, verslas, visuomenė

Previous post Next post
Up