Banditų ir korupcijos šalis

Dec 17, 2010 04:57

Šią savaitę VERSLO ŽINIOMS kalbindamas rusų politologą Andrejų Piontkovskį (gal pasirodys ateinantį pirmadienį) apie Rusijos energetikos politikos tikslus, siekius ir būdus, buvau bepradedąs abejoti dėl jo griežtos retorikos. Taip būna, kada žmogus (juoba vienas žymiausių Rusijos sisteminės analizės praktikų) tarsi kalba visiškai suprantamus dalykus, tačiau dėl griežčiausių išvadų suima įtartinos dvejonės.

Vakar "Echo Moskvy" kalbėjo "The Economist" Maskvos biuro šefas - Arkadijus Ostrovskis. Žurnalistas, neužsibūnantis Maskvoje ir nuolat keliaujantis po Rusijos regionus. Retai viešoje erdvėje reiškiantis savo nuomonę, o jeigu ir reiškia - tai pakankamai atsargiai. Ne iš baimės ar sąsajų su kokiomis nors valdiškomis struktūromis (pvz., tą kartais galima pajusti klausantis super protingo, intelektualaus "Nezavisimaya" leidėjo ir redaktoriaus K. Remčiukovo).

Tai va Ostrovskis vakar vienu metu pratrūko ir išdėstė iš esmės tą patį požiūrį į Rusiją, tik gal labiau bendresne prasme. Verta paklausyti:

image You can watch this video on www.livejournal.com



rusija, kriminalas, korupcija, putinas, verslas, politika

Previous post Next post
Up