Курка із 40 зубчиками часнику від
marikan (оригінальний рецепт з книги Іни Гартен "В Парижі") сподобалася мені давно, тільки залишалося назбирати для неї 40 зубців часнику ;)
- 40 зубців часнику
- 1,5 кг курячих стегенець
- 2 ст.л. олії
- 1 ст.л. вершкового масла
- 1 скл. білого сухого вина
- 1 скл. води
- 2+1 ст.л. коньяку
- 1 ст.л. борошна
- 1/4 склянки вершків
- сіль, перець
1. Шматки курки обсмажити на олії з кожної сторони 6-7 хв. Відкласти.
1а. Нечищених 40 зубців часнику залити окропом і прокип'ятити 1-2 хв. Остудити. Почистити.
2. Залишити 2 ст.л. жиру на якому смажилася курка, решту вилити. До цього жиру додати 1 ст.л. вершкового масла, прогріти їх разом.
3. Просмажити на цій суміші часник з обох сторін до золотистого кольору. Влити вино, воду і 2 ст.л. коньяку. Проварити 5 хв. Посолити.
4. У соус покласти шматки курки і готувати на середньому вогні 30 хв. Після цього курку витягти і відкласти.
5. До соусу додати вершки, борошно, 1 ст.л. коньяку. Проварити на малому вогні помішуючи 5-8 хв. Покласти назад курку і протушити разом ще 10 хв.
Активний час: 40 хв.
Фантастичний соус і смак м'яса :) Думаю спробувати соус із іншим м'ясом, наприклад до індички чи кроля.
"Гарбузові мафіни з тим'яном" від
ns_makushkinaна 8 шт. діаметром 6,5 см, висотою 3 см, основою в 4,5 см:
- 120 г гарбуза (потерти на крупну терку)
- 120 г молочного сиру (розім'яти виделкою)
- 100 г бринзи або твердого сиру (я взяла 50 г фети і 50 г "Естонського")
- тим'ян
- 1 яйце
- 2 ст.л. борошна + 1/2 ч.л. розпушувача тіста
Вимішати тертий гарбуз, тим'ян і сири. Вибити яйце і вимішати. Додати борошно просіяне з розпушувачем, вимішати. Накласти у формочки для мафінів тісто, заповнюючи їх на 3/4.
Пекти 30-40 хв при 180°. Остудити 5 хв у формах, ще теплими вийняти з форм і остудити на решітці.
Активний час: 15 хв.
Дуже смачно!