Картопляна запіканка

Oct 14, 2010 12:02


Учора несподівано приїхали гості зі Львова - дружина брата з подругою. Довелося алярмово готувати щось легке з наявних продуктів. Дівчата прийшли ситі, а зготоване ми з Гєком з'їли на вечерю :) 
Картопляна запіканка від buxgalter_sofia.

На 2 осіб:
  • 3 крупних картоплини (500 г)
  • сіль, перець, мускатний горіх
  • 150 мл вершків 15%
  • 1/3 склянки тертого сиру (у мене знайшовся підсохлий "Старий голандець")
  • вершкове масло для змащуваня форми

Картоплю почистила, порізала за допомогою ножа-шатківниці для капусти (тонкі шматочки, прозорі, товщина 2 мм). Форму змастила маслом. Картоплю викладала шарами. Кожен шар, крім верхнього, трішки солила, перчила, у одному шарі ще "поперчила" сушеним базиліком і орегано, сушеним часником. Залила вершками. Зверху трішки присипала меленим мускатним горіхом, тертим сиром.
Пекла у попередньорозігрітій до 180 ° духовці під фольгою - 40 хв, а потім без фольги - 30 хв.
Дуже делікатний смак і аромат. Чудова як гарнір і як основна страва.
Нам смакувала до смаженої риби. 

Складник: картопля, кулінарне, putzteufel, Тип: запіканка

Previous post Next post
Up