Літній торт з творогом і шампанським

Jul 17, 2012 21:49





Бісквіт

2 яйця

4 столові ложки цукру

25 г масла (м’якого)

2 столові ложки муки

Ванілін

Молочне суфле

0,5 л сметани

250 мл кефіру

250 г жирного творогу

250-300 г цукру

25 г желатину

Ванілін

Желе

Пляшка шампанського

0,5 стакана цукру

15 г желатину

Лимонна есенція

100 мл лікеру (полуничний, вишневий, грушевий) для пропитки бісквіта

Фрукти (на ваш смак)

Білки відділити від жовтків, білки збити з половиною цукру до твердих піків, жовтки розтерти з рештою цукру, додати масло, ванілін, муку, збити міксером. Акуратно ложкою (рухами згори вниз) вмішати в тісто білки. Вилити в форму, випікати при 160С 20-25 хв.

Бісквіт залишити на 4-6 годин. Желатин розпустити. Творог, сметану, кефір, цукор збити до однорідної маси, додавати ванілін, желатин. Залишити застигати. Коли маса трохи застигне, збити міксером. Коли застигне повністю - збити до стійких піків.

На тарілку поставити формувальне кільце ( я робила два торти, тому для одного використала картон, загорнутий у пергамент), покласти в середину бісквіт. Після цього пропитати лікером.

Викласти молочний мус, розрівняти, залишити в холодильнику до повного застигання (6-8 годин).

Поки захолодає торт, готуємо желе.

Желатин розпустити. Шампанське змішати з цукром, поки не розтане повністю. Додати есенцію, желатин.

Підготувати фрукти. У мене нектарин, сливи, смородина + листя м’яти.

Фрукти чи частинки фруктів викласти на застигле суфле, пролити кількома ложками желе з шампанського і поставити в холодильник до застигання (після цього фрукти "прилипнуть" і не будуть спливати).




Далі вилити решту желе і залишити до повного застигання.

Смачного!


Р.S. Даруйте, готовий торт розрізали поспіхом, бо будли на дачі і поспішали на машрутку, щоб доїхати додому. + фотографувала на мобільний :(.
Зате маю бонус: дачні яблука

і квіти

желе, шампанське, я, торт

Previous post Next post
Up