Бісквіт
2 яйця
4 столові ложки цукру
25 г масла (м’якого)
2 столові ложки муки
Ванілін
Молочне суфле
0,5 л сметани
250 мл кефіру
250 г жирного творогу
250-300 г цукру
25 г желатину
Ванілін
Желе
Пляшка шампанського
0,5 стакана цукру
15 г желатину
Лимонна есенція
100 мл лікеру (полуничний, вишневий, грушевий) для пропитки бісквіта
Фрукти (на ваш смак)
Білки відділити від жовтків, білки збити з половиною цукру до твердих піків, жовтки розтерти з рештою цукру, додати масло, ванілін, муку, збити міксером. Акуратно ложкою (рухами згори вниз) вмішати в тісто білки. Вилити в форму, випікати при 160С 20-25 хв.
Бісквіт залишити на 4-6 годин. Желатин розпустити. Творог, сметану, кефір, цукор збити до однорідної маси, додавати ванілін, желатин. Залишити застигати. Коли маса трохи застигне, збити міксером. Коли застигне повністю - збити до стійких піків.
На тарілку поставити формувальне кільце ( я робила два торти, тому для одного використала картон, загорнутий у пергамент), покласти в середину бісквіт. Після цього пропитати лікером.
Викласти молочний мус, розрівняти, залишити в холодильнику до повного застигання (6-8 годин).
Поки захолодає торт, готуємо желе.
Желатин розпустити. Шампанське змішати з цукром, поки не розтане повністю. Додати есенцію, желатин.
Підготувати фрукти. У мене нектарин, сливи, смородина + листя м’яти.
Фрукти чи частинки фруктів викласти на застигле суфле, пролити кількома ложками желе з шампанського і поставити в холодильник до застигання (після цього фрукти "прилипнуть" і не будуть спливати).
Далі вилити решту желе і залишити до повного застигання.
Смачного!
Р.S. Даруйте, готовий торт розрізали поспіхом, бо будли на дачі і поспішали на машрутку, щоб доїхати додому. + фотографувала на мобільний :(.
Зате маю бонус: дачні яблука
і квіти