150 г цукру
100 г меду
100 г маргарину
3 яйця
1 ч.л. розпушувача для тіста
3-4 стакани муки
Крем
200 г цукру
800 г сметани (жирної, 20-25%)
Ванілін (я ще додала лимонний екстракт, бо вперше в життя на господарстві був тільки 1 пакетик ванільного цукру. Вийшло непогано)
Цукор і мед прогріти в каструлі, доки цукор не розтане, додати розпушувач. Медова суміш сильно спіниться. Відставити з вогню.
Яйця збити міксером, продовжуючи збивати, вести гарячий медовий сироп.
Додати муку (спершу місимо міксером, коли тісто загустіє - лопаткою
, оскільки воно буде гаряче), замісти досить туге еластичне тісто.
Поділити на 8-10 частин, тонко розкатати.
Випікати при 180 градусах до рум’яного кольору (досить швидко, буквально кілька хвилин).
Дати охолонути на решітці.
Коржі обрізати до потрібної форми і розміру. Обрізки перетерти в крихту.
Коржі змазувати кремом, складати один на інший. Передостенній корж змазала абрикосовим конфітюром (так смачно!)
Зверху торт змастити кремом, обсипати крихтою. Залишити в холодильнику на ніч.
Смачного!