Медовик

Jun 27, 2012 22:01





150 г цукру
100 г меду

100 г маргарину

3 яйця

1 ч.л. розпушувача для тіста

3-4 стакани муки

Крем

200 г цукру

800 г сметани (жирної, 20-25%)

Ванілін (я ще додала лимонний екстракт, бо вперше в життя на господарстві був тільки 1 пакетик ванільного цукру. Вийшло непогано)

Цукор і мед прогріти в каструлі, доки цукор не розтане, додати розпушувач. Медова суміш сильно спіниться. Відставити з вогню.




Яйця збити міксером, продовжуючи збивати, вести гарячий медовий сироп.



Додати муку (спершу місимо міксером, коли тісто загустіє - лопаткою


, оскільки воно буде гаряче), замісти досить туге еластичне тісто.

Поділити на 8-10 частин, тонко розкатати.


Випікати при 180 градусах до рум’яного кольору (досить швидко, буквально кілька хвилин).


Дати охолонути на решітці.

Коржі обрізати до потрібної форми і розміру. Обрізки перетерти в крихту.




Коржі змазувати кремом, складати один на інший. Передостенній корж змазала абрикосовим конфітюром (так смачно!)


Зверху торт змастити кремом, обсипати крихтою. Залишити в холодильнику на ніч.


Смачного!


торт, мед

Previous post Next post
Up