Добош і тістечка

May 28, 2012 08:38

Цей торт пекла свекру на день народження. Вибрала "Добош", бо мала мало часу: ми хотіли на свято сходити і на велосипедах покататися, і в домі прибрати-вечерю приготувати, і торт спекти, щоб не соромно.

Так от. Усе швидко і просто.






Потрібно:

Бісквіти:
11 великих яєць
240 г цукру
2 пакетика ванільного цукру
160 г масла
280 г муки

Крем:
300 г масла
200 г цукрової пудри
50 г молока
2 столові ложки сухого молока
180 г чорного шоколаду
1 столова ложка какао
2 яйця
100 г коньяку

100 г горіхів




Тісто: Білки відділити від жовтків. Білки збити в міцну піну (але не перебити), масло добре збити до в’язкої консистенції. Жовтки розтерти з цукром, ваніліном, додати масло, муку, добре збити (усе збиваю міксером). Відкласти міксер, поступово ложкою ввести в тісто білок. Вимішувати повільно згори вниз.




На пергаменті намалювати круг (квадрат, прямокутник - майбутня форма торта), присипати мукою. Тісто розділити на 7-17 частин (умовно) і тонким шаром намастити на пергамент. Випікати при 200 градусах 5-7 хвилин (до легкого золотавого кольору).

На решітці, з гарячого знявши пергамент.

Крем: У металевій мисці збити жовтки з цукровою пудрою, додати збитий білок (я завжди збиваю окремо), молоко, какао, поламаний шоколад. Поставити на парову баню. Постійно помішувати вінчиком, поки не розтане шоколад і вся маса злегка не загусне (у мене пішло приблизно 10-12 хвилин на малому вогні).




Не забувати, що в духовці бісквіти

Дати шоколадній масі охолонути. Коли буде злегка тепла, додати коньяк, добре збити. Масло розтерти. Додати до шоколадної маси, добре вимішати. Дати повністю охолонути.

Коржі підрівняти, обрізавши нерівності, змащувати кремом, складати один на один. Посередині зробити шар з подрібнений у муку горіхів. Верх і боки також покрити кремом.
Я випікала прямокутник, а торт мав бути квадратом, тому все "зайве" відрізала і вийшли тістечка.




Боки обсипати крихтами з обрізків.

Для тістечок: порізати торт на прямокутники швидко обмакнути в крем і в крихти з горіхами. Зверху прикрасити розтопленим шоколадом або цілим горішком.




Смачного!

Покрокових фото нема, бо розривалася між гарними і красивими - між тортом і рибою-салатом на вечерю.

торт, тістечко, шоколад

Previous post Next post
Up