Leave a comment

zamkovyi December 28 2011, 20:26:54 UTC
Дякую, цікава інформація. Книгу обов'язково знайду і прочитаю. Багряний мені дуже сподобався "Тигроловами" - там теж художній твір, але багато реальних деталей, які мені були відомі з життя в тих краях.
Якби в мене виявилися френди, які б заспівали пісні про "фашистів ОунУпа" я б їх "нах..." :)

Reply

rbrechko December 28 2011, 20:36:40 UTC
"Огненне коло" в неті без проблем шукається: http://www.ukrlib.com.ua/books/printthebook.php?id=3&bookid=2
"Тигролови" свого часу (років 10-15 тому) довго шукав, врешті натрапив на "б/у" в книгарні. Може я занадто багато чекав від того твору, але в результаті отримав просто романтичну історію на фоні "Саду Гетсиманського" і "Огненного кола".

>> Якби в мене виявилися френди, які б заспівали пісні про "фашистів ОунУпа" я б їх "нах..." :)

ну що ж, відфренджуй :)

Reply

zamkovyi December 28 2011, 20:45:45 UTC
Ну, якби я написав запис, а ти б почав доводити, що вони - "фашистські покидьки". Я б сказав, "Романе, схоже в нас різні погляди на життя, може ти з противсіхів?" (підозріло) :))) Через яких ми мучаємося тепер з януковичем?" Одного поета україномовного з Луганська я так розфрендив.
"Тигролови" не стільки кохання, вони ще в стилі пригод Арсеньєва (в дитинстві я любив його твори) І опис природи - він мені такий знайомий, бо жив в тих місцях.
З компа читати не люблю. Віддаю перевагу паперовим книжкам.

Reply

rbrechko December 28 2011, 21:09:42 UTC
Дмитре, погляди можуть бути різними, і схоже такими є. Повір, мені трохи більше відомо про події тих часів від безпосередніх очевидців, про що в книгах ніколи не писалось. Тому не треба вішати ні на кого ніяких ярликів. Я цього намагаюсь не робити, і іншим не раджу. Краще намагатись глянути на речі з різних боків, тоді все більш зрозумілим стає, а правда все одно в кожного своя...

>> він мені такий знайомий, бо жив в тих місцях.
Про ті місця я ще колись читав хороший роман Анатолія Буйлова "Тигролови", але там справді про ловлю тигрів розповідалось.

>> Віддаю перевагу паперовим книжкам.
При нагоді позичу.

Reply

zamkovyi December 28 2011, 22:01:16 UTC
На жаль, це характерна риса для українців - "два українці - три гетьмани", "скільки людей - стільки думок". Хотілося б лише одного, щоб у вирішальний час кожна "Особистість з власним мнєнієм" (слово використано навмисно) знайшла сили наступити на горло власній індивідулістській пісні, щоб об'єднатися заради спільної мети. А інакше "я***овоч" - буде вічний діагноз. Я не фанат Юльки, але тоді ж було зрозуміло, якщо не за неї, то за те, що маємо зараз. Але Андруховичи, Забужки (непогані письменники, але занадто пихаті люди) агітували за інше.

Reply

rbrechko December 28 2011, 22:34:34 UTC
Не треба приплітати сюди сучасних політиків - вони всі однакові, бо на думці мають лише одне - дорватись до корита і побільше з нього витягнути.

В себе в жж я ніколи не робив записів про політику, і на далі не хочу, бо вважаю цю тему непотрібною тут. З іншого боку я нікому не забороняю висловлювати свої думки (навіть політичні, і навіть якщо я їх не поділяю), але не маю жодного бажання порпатись в смітті (себто політиці) навіть в коментах. Між собою - будь ласка, але без мене. Якщо є бажання поспілкуватись про політику, то можемо це зробити в приваті, чи десь-інде, хоча навіть там можна знайти значно цікавіші теми для обговорення.

Reply

zamkovyi December 29 2011, 07:35:48 UTC
Романе, своїм записом на цю тему ти спровокував ті коменти, які були. Ти очікував іншого? Що люди будуть вихваляти твою фотомайстерність або архітектурну цінність хрестів з каплицею? Навіщо був цей запис? Що ти хотів почути? Авжеж хотів щось почути, інакше повісив би його "під замок" або взагалі не розміщував.
Тим не менше, я поважаю твою думку і згоден ігнорувати твої пости на політичну тематику, а також, як бачив, припинив критикувати якість твоїх фото. :)

Reply

rbrechko December 29 2011, 14:09:34 UTC
Власне, в самому записі я чітко написав: "Події, що супроводжували створення і зовсім коротку діяльність добровільної дивізії СС "Галичина", настільки неоднозначні в оцінках, що не дуже хочеться занурюватись в подробиці, аби не спровокувати чергові обливання брудом прихильників різних точок зору ( ... )

Reply

zamkovyi December 29 2011, 15:01:56 UTC
"Навіщо був цей запис? А навіщо взагалі записи в цьому жж? Може не треба нічого сюди писати?" на ці питання зможеш дати відповіді лише ти сам :)
"Покажи мені хоч один запис на політичну тематику в цьому жж? ;)" - маю на увазі, що наступний звіт про кладовище ОУН-УПА, або пам'ятник невідомому солдату я не коментуватиму. :)
"До речі, а що змусило тебе припинити критикувати мої фото? :)" - після діалогу про сині тіні я відчув, що ти самодостатній фотограф, а я занадто прискіпливий до твоїх робіт. :)

Reply

rbrechko December 29 2011, 15:12:52 UTC
Що коментувати, а що пропускати особисте право кожного, на яке я не можу і не хочу впливати. Так що роби як вважаєш за потрібне.
Щодо того фото, то мені здалось, що ми дійшли до спільної думки, що недолік є, і навіть вияснили як його виправити. Не думав, що в тебе залишився якийсь негатив від тої розмови...

Reply

zamkovyi December 29 2011, 21:59:55 UTC
ок, буду й далі слідкувати за технічним рівнем фотографій, які ти викладаєш окремо. :)

Reply

(The comment has been removed)

zamkovyi December 28 2011, 20:59:12 UTC
Вам, шкода? :))) Ні фіга вам не шкода.
Ви ж самі мене розфрендили... без пояснень.

Reply

(The comment has been removed)

zamkovyi December 28 2011, 21:05:31 UTC
Від трупа чую :)

Reply

higher_caps December 29 2011, 18:24:21 UTC
на моїй віртуальній совісті Є тільки дві думки: моя і неправильна.

Reply


Leave a comment

Up