музейне

Apr 02, 2014 15:17


у музеї ходити корисно для здоров'я. от була я на вихідних у нашому Природничому музеї, дивилась виставку "Мистецтво виживання" про виживання тварин у різних середовищах. прочитала про птахів і гемоглобін, і одразу якось прояснилося, чого починає боліти голова, як заходжу у приміщення - низький гемоглобін і мало кисню. так шо музеї рулять)

а взагалі мені дуже подобається наш Природничий музей у його новому житті. особливо те, що там не просто виставки з тваринами, а присутній контекст - фізичний, коли опудала тварин поміщають у відтворене їхнє середовище проживання, ліс чи ґрунт  і навчальний, з розповідями про життя тварин, цікавими питаннями, на які можна прочитати відповідь. особливо на цій виставці мене вразило гніздо сороки з дротів - це щось! і зріз ґрунту з рослинами, мишками, їжаками.

йдучи додому, думала про ще два музеї, які посідають наступні 2 місця у моєму особистому рейтингу. це музей екології гір у Рахові, там чудесні діарами і контексти, Природничий музей поки ховається, але вже скоро, вірю, пережене Рахів) а у третій музей я певно вже ніколи не потраплю. це Керченський музей з усілякими морськими тваринами - рибами, губками, зірками, мушлями і навіть ламантином. вперше я там побувала у 10 років, коли ми з батьками їздили у Керч до тітки. і враження залишилися реально дуже сильними - до того я ніколи не бувала у "морських" музеях. у 2010-му я знову приїхала у Керч, і знову побувала у тому музеї. і він мені все одно сподобався. на риб цікавіше дивитися, ніж на метеликів - і не питайте, до чого тут метелики, це особиста нелюбов))

враження, приємне, Львів, подорожі

Previous post Next post
Up