Vakar tiku pie svaigi saldētiem rabarberiem, par ko lielais paldies Ainai!!! :)) Tā kā aiz loga jau vairāk kā 10 dienas turās apmēram mīnus 10, tad skaidra lieta, ka jāvilina pavasaris šurp ar kādu rabarberkūku. :) Izmēģināju jaunu recepti. Patika tamdēļ, ka viegla un oriģinālajā receptē izskatījās ļoti labi. :) Un rezultāts - satriecoši garšīgs!!! :))
[RECEPTE] Recepte: Izmantoju 23 cm apaļo formu. Mērīšanai 250 ml krūzīti.
Sastāvdaļas: 400 gr Ainas rabarberu (notīrīti un sagriezti nelielos gabaliņos) 1/2 krūzes miltu (pusi no kviešu miltiem aizstāju ar rudzu un kukurūzas miltiem - ēdot var just nedaudz graudiņus, kas labi iederas) 1/2 krūzes cukura 1/2 krūzes piena 50 gr izkausēta sviesta 2 olas 1 tējk.cepamā pulvera (originālā bija 1 tējk.svaigi sarīvēta muskatrieksta, bet es neliku)
Kraukšķigai kārtiņai: 1 ola 1/2 krūzes cukura 75 gr mīksta sviesta vanilīns pēc garšas (es liku 1/2 vaniļas pāksts sēkliņas) Apkaisīšanai - pūdercukurs (neizmantoju)
Gatavošana: Ieliek formā rabarberus. Sakuļ olas ar cukuru, tad pievieno visas pārējās sastāvdaļas un arī kārtīgi sakuļ. Lej pāri rabarberiem. Liek cepties uz 200 gr. līdz kamēr virsma smuka brūna (apm.30 min). Kamēr cepās, gatavo kraukšīgo kārtiņu. Kārtīgi sakuļ sviestu ar cukuru, olu un vaniļu. Kad kūka brūna, pārsmērē sakulto krēmu un liek cepties vēl uz kādām 20 min, līdz kamēr virsiņa atkal smuki brūna. Ņem ārā, cik vien var, ciešās, tad griež un ēd siltu ar aukstu pienu!!! Ņamm! :)) Tā kraukšķīgā kārtiņa ir neaprakstāmi laba, tamdēļ jābauda kamēr vēl silts. ;)
Šitik palika pāri pēc pirmās ieēšanas. :))
Jāpamēģina ar citiem augļiem, ogām, ko noteikti tuvākā laikā arī izdarīšu.