Gatavojas ļoti, ļoti ātri. Garšīga kūka. Tik nezkādēļ, cepoties smuki pacēlās, bet kad atdzisa - stipri sakritās. Iespējams ka tādēļ, ka olas krējuma masai putoju tai pašā traukā, kur mīklu taisīju, līdzarto nesanāca gaisīgas.
[RECEPTE] Izmantoju mazo metāla formu ar noņemamām malām (18cm). Receptes oriģināls ŠEIT.
Pamatne Sastāvdaļas 75 gr sviesta 30 gr pūdercukura (es izmantoju parasto cukuru) 1 olas baltums 110 gr miltu vanilīns (oriģinālā izmanto vaniļas pāksts sēkliņas) Gatavošana: Sakuļ mīkstu sviestu ar cukuru un vaniļas cukuru (Ija izmanto vaniļas sēkliņas, tās pievieno pēc sakulšanas). Pievieno istabas temperatūras olas baltumu (man bija no ledusskapja, tad grūtāk samaisīt, jo sviests sacietē). Beigās iemaisa izsijātus miltus. Liek cepties 200 grādu cepeškārsnī uz 15 minūtēm. Tad ņem ārā, pārlej ar krējuma masu.
Krējuma masa Sastāvdaļas: 150 gr skāba krējuma 2 olu dzeltenumi (es liku 1 olu dzeltenumu + 1 ola) 40 gr cukura 10 gr kartupeļu miltu vanilīns (oriģinālā izmanto vaniļas pāksts sēkliņas)
Gatavošana: Saputo olas un cukuru ar vaniļu gaišā gaisīgā un biezā masā. Pievieno kartupeļu miltus un ar mikseri lēni iemaisa. Pievieno krējumu un samaisa ar mikseri. Pārlej krējuma masu daļēji izeptajai pamatnei. Liek uz 170 grādiem cepties, kamēr augša paliek smuki brūna.