Krējuma kūka

Jun 16, 2013 18:40

Gatavojas ļoti, ļoti ātri.
Garšīga kūka. Tik nezkādēļ, cepoties smuki pacēlās, bet kad atdzisa - stipri sakritās. Iespējams ka tādēļ, ka olas krējuma masai putoju tai pašā traukā, kur mīklu taisīju, līdzarto nesanāca gaisīgas.


[RECEPTE]
Izmantoju mazo metāla formu ar noņemamām malām (18cm).
Receptes oriģināls ŠEIT.

Pamatne
Sastāvdaļas
75 gr sviesta
30 gr pūdercukura (es izmantoju parasto cukuru)
1 olas baltums
110 gr miltu
vanilīns (oriģinālā izmanto vaniļas pāksts sēkliņas)
Gatavošana:
Sakuļ mīkstu sviestu ar cukuru un vaniļas cukuru (Ija izmanto vaniļas sēkliņas, tās pievieno pēc sakulšanas).
Pievieno istabas temperatūras olas baltumu (man bija no ledusskapja, tad grūtāk samaisīt, jo sviests sacietē).
Beigās iemaisa izsijātus miltus.
Liek cepties 200 grādu cepeškārsnī uz 15 minūtēm. Tad ņem ārā, pārlej ar krējuma masu.

Krējuma masa
Sastāvdaļas:
150 gr skāba krējuma
2 olu dzeltenumi (es liku 1 olu dzeltenumu + 1 ola)
40 gr cukura
10 gr kartupeļu miltu
vanilīns (oriģinālā izmanto vaniļas pāksts sēkliņas)

Gatavošana:
Saputo olas un cukuru ar vaniļu gaišā gaisīgā un biezā masā.
Pievieno kartupeļu miltus un ar mikseri lēni iemaisa.
Pievieno krējumu un samaisa ar mikseri.
Pārlej krējuma masu daļēji izeptajai pamatnei.
Liek uz 170 grādiem cepties, kamēr augša paliek smuki brūna.

ātri, saldais, skābais krējums, smilšu mīkla, viegli

Previous post Next post
Up