[RECEPTE] Sastāvdaļas: Sviests 125 gr Piens 175 ml Ola 1 gab. Milti 200 gr Cepamais pulveris 2 tējk. Cukurs 75 gr Vaniļa Saldēti ķirši 200 gr Melnā konditorejas šokolāde 100 gr
Gatavošana: Izkausē sviestu, atstāj padzist. Sakuļ olu, pievieno pienu un padzisušo svietu un ar dakšiņu sakuļ. Izsijā miltus ar cepamo pulveri, samaisa, piejaucot klāt cukuru un vaniļu. Savieno šķidro daļu ar miltu daļu, kārtīg izmaisa, pievieno atsaldētus ķiršus un rupji sasmalcinātu šokolādi. Liek trauciņos un cep 200 grādos apm.25 min (kamēr keksiņi kļūst gaiši brūni). Pārcept nedrīkst. Nedaudz padzesē, ņem ārā no trauciņiem. Garšīgi gan silti, gan atdzisuši.
Ļoti garšīgi silti kopā ar saldējumu. Receptes oriģināls šeit.