Peperonata

Apr 26, 2013 20:00

Oriģinālajā receptē rakstīts, ka ēdams šis ēdiens auksts. Un tas tiesa - atdzisis tas ir ļoti garšīgs.
Piezīme: paprikai jābūt vairāk kā cukini. Man sanāca šoreiz otrādi. Nākamreiz vajag piedomāt. Un ar tomātiem nevajag skopoties. Ļoti viegls un vasarīgs ēdiens. Jāgatavo vēl un noteikti labi derēs vasaras dārza maltītē svaigā gaisā! :) Silts lieliski der kopā ar cepeti. Oriģinālajā receptē vēl rakstīts, ka garšīgs auksts ar tosterētu vai grillētu maizīti.



[RECEPTE]

Sastāvdaļas:
3 saldās paprikas
2 vidēji sīpoli
2 cukini
500 gr tomātu
200 gr šampinjonu
sāls

Gatavošana:
Tomātus iegriež deguntiņā krusteniski, aplej ar verdošu ūdeni, patur. Ņem ārā un tīra miziņu nost. Kārtīgi sablenderē.
Sagriež smalki sīpolus un 1-2cm biezos riņķīšos papriku. Liek uz pannas uz palielas uguns ap 5 min. apcepties.
Tad lej klāt sablenderētos tomātus, pieber sāli un zem vāka gatavo apmēram 20 minūtes. Tad liek klāt ripiņās sagrieztus cukini un palielos gabalos sagrieztus šampinjonus. Kad dārzeņi gatavi, noņem vāku un bez vāka nedaudz pacep.



dārzeņi, paprika, tomāti, cukini, itāļu virtuve

Previous post Next post
Up