Oriģinālajā receptē rakstīts, ka ēdams šis ēdiens auksts. Un tas tiesa - atdzisis tas ir ļoti garšīgs. Piezīme: paprikai jābūt vairāk kā cukini. Man sanāca šoreiz otrādi. Nākamreiz vajag piedomāt. Un ar tomātiem nevajag skopoties. Ļoti viegls un vasarīgs ēdiens. Jāgatavo vēl un noteikti labi derēs vasaras dārza maltītē svaigā gaisā! :) Silts lieliski der kopā ar cepeti. Oriģinālajā receptē vēl rakstīts, ka garšīgs auksts ar tosterētu vai grillētu maizīti.
Sastāvdaļas: 3 saldās paprikas 2 vidēji sīpoli 2 cukini 500 gr tomātu 200 gr šampinjonu sāls
Gatavošana: Tomātus iegriež deguntiņā krusteniski, aplej ar verdošu ūdeni, patur. Ņem ārā un tīra miziņu nost. Kārtīgi sablenderē. Sagriež smalki sīpolus un 1-2cm biezos riņķīšos papriku. Liek uz pannas uz palielas uguns ap 5 min. apcepties. Tad lej klāt sablenderētos tomātus, pieber sāli un zem vāka gatavo apmēram 20 minūtes. Tad liek klāt ripiņās sagrieztus cukini un palielos gabalos sagrieztus šampinjonus. Kad dārzeņi gatavi, noņem vāku un bez vāka nedaudz pacep.