рецепт цієї випічки простіший за її назву. з останньою дійсно все дивно. для мене це пиріг-пирогом. але в книжці "Сімейний обід" сер Гордон Рамзі іменує його пудингом. і не просто пудингом, а пудингом Єви від Хелен. Хелен - його мама, а от хто така й до чого тут Єва, історія замовчує )
а все таки штука дуже хороша і проста навдивовижу:
140 г м"якого масла збити зі 200 г цукру (я даю менше зазвичай), по одному додати 4 жовтки, потім 300 г борошна і дрібку солі, замісити тісто. зазвичай я навіть в холодильник його не ставлю, як радить робити сер Гордон, а відразу у форму, розминаю пальчиками, роблю бортики, і на 20 хвилин у духовку, розігріту до 180 градусів.
поки підпікається корж, готую фруктову начинку. в рецепті вказані яблука, такі люблені англійцями грені сміт, але я, як завжди, маю купу варіацій нехай простить мені високоповажний сер-лицар-володар-енної-кількості-зірок-мішлена. робила його з різними джемами-повидлами, от сьогодні з чудовим яблучним повидлом від моєї мами. дуже люблю його влітку з румбамбаром, з персиками, з грушками. отже, начинку викладаю на підрум"янений корж, а зверху - збиті білки з 2-3 столовими ложками цукру.
після цього знову в духовку. ще на 20 хвилин.
білки в мене ніколи не засушуються, принаймні на цьому *пудингу*. просто нема терпцю тримати його в духовці на малому вогні біля години часу. м"які білки теж нічого, принаймні в нас це все зникає за пів години тільки так :)