Українське метробінго

Jan 24, 2020 10:42





На днях несподівано для себе відправився в Харків. Поїздка була продиктована особистими мотивами, треба було відвідати дівчину, але сьогодні не про це.
Приїжджаю я на харківський автовокзал, спускаюся в метро, щоб до Павлового Поля доїхати і розумію, що тепер відвідав всі метросистеми України. Зібрав колекцію, чи то пак, бінго.

Кривий Ріг (метротрам):



Дніпро:



Київ:

image Click to view



І Харків:



Щоправда, повністю мережу я проїхав лишень в Дніпрі (і це не дивно) та Кривому Розі: на даль, досі не відвідував Харків та Київ з метрою обкатати всю підземку (а оце вже загальновизнаний Subway challendge). Треба буде зробити це за нагоди, а доти пташка на карті має "дещо простіший" характер.

До речі, в масштабах «бідної європейської країни», в Україні немало так систем метро/метротрамів. До прикладу, у Великобританії лише три системи метро (Лондон, Ньюкасл і Глазго). У Франції 6 систем, в Італії 7, в Іспанії 8, в Німеччині трошки більше десятка - але в останніх двох країнах більша частина систем являють собою лишень метротрами.



В цілому, проблема відвідати всі системи метро в європейській країні не є складною, на відміну від, скажімо, Китаю - де в останнє десятиліття кількість міст з метро перевищила 30; і я не знаю, чи будують китайці підземні трамваї. Влаштувати "національне метробінго" в Піднебесній ще та морока; до того ж, по-хорошому також потрібно відвідати дві системи метро на Тайвані (Республіці Китай), що створює окремий політичний клопіт.

Іншу складність, крім політичної, створює відвідування метрополітенів північно-східного сусіда. На Росії 7 систем метрополітену та один метротрам (у Волгограді), розкидані від Петербургу до Новосибірська. Відвідати "з проходняка" за кілька днів не вийде, якщо не розорюватися на літак.



На цьому я з вам прощаюся і бажаю удачі у виконанні українського метробінго, якщо вам захочеться його повторити. Пишіть в коментарях, що ви ще не відвідали з вищепереліченого.

Україна, метротрам, всяко_разно, метро

Previous post Next post
Up